Sindicatele din Franţa nu abandonează legea pensiilor deşi aceasta a fost adoptată de Parlament,şi anunţă pentru marti, 12 octombrie, o grevă de proporţii. Pentru prima dată, iau parte la manifestaţii şi greve atât liceenii cât şi studenţii.

Cu toate că modificarea vârstei minime legale de pensionare de la 60 la 62 de ani a fost deja adoptată atât de deputaţi cât şi de senatorii francezi, sindicatele continuă să ceară abrogarea textului.

Marţi aşadar ţara va fi din nou cvasi-paralizată, pentru prima dată de la debutul protestelor greva urmând să fie prelungită mai multe zile în unele sectoare de activitate, relevă RFI:

Ieşirea tinerilor în stradă este salutată de ceilalţi opozanţi ai legii. David Assouline, de la Partidul Socialist Francez aflat în opoziţie, explică de ce se mobilizează şi tinerii:

„Ei ştiu foarte bine că au deja dificultăţi când ajung pe piaţa muncii şi au sub 30 de ani. Cu alte cuvinte, prelungirea vârstei minime legale de pensionare îi va lovi din plin. O ţară nu se clădeşte fără tineretul ei şi a-i descrie de fiecare dată pe tineri drept nişte iresponsabili sau manipulabili nu cred că este foarte serios din partea unui guvern care trebuie dimpotrivă să construiască viitorul bazându-se pe încrederea tineretului ei”, spune Assouline potrivit RFI.

Sindicatele au anunţat că grevele se vor putea prelungi deci nu au anunţat o grevă nelimitată. Cu alte cuvinte, la fiecare sfârşit de zi de grevă se va vota sau nu prelungirea mişcării de protest.

Potrivit sondajelor, 6 francezi din zece sunt favorabili unor acţiuni de proteste tot mai ferme cu riscul de a paraliza ţara.

Foto-testing.romania-actualitati.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.