Home international Fostul presedinte al Mongoliei l-a ironizat pe Putin: „Așa arată harta istorică a Mongoliei”/ Imperiul Mongol îngloba si o buna parte din Rusia

Fostul presedinte al Mongoliei l-a ironizat pe Putin: „Așa arată harta istorică a Mongoliei”/ Imperiul Mongol îngloba si o buna parte din Rusia

by Oana Stănciulescu

Fostul presedinte al Mongoliei l-a ironizat, in weekend, pe Vladimir Putin dupa ce acesta a facut referire istorice la Imperiul Tarist, in interviul acordat lui Tucker Carlson, pentru a justifica invadarea Ucrainei.

Tsakhia Elbegdorj, care a fost presedinte si premier al Mongoliei intre 2009 si 2017, a ironizat argumentele lui Putin pe X.

El a distribuit mai multe harti care aratau cat de mare era Imperiul Mongol si faptul ca, la un moment dat, a controlat parti din ceea ce este acum Rusia.

„Dupa discursul lui Putin. Am gasit harta istorica a Mongoliei. Nu va faceti griji. Suntem o natiune pasnica si libera”, a scris Elbegdorj.

Hartile pe care le-a distribuit au aratat, de asemenea, cat de mica era Rusia in secolul al XV-lea.

Imperiul mongol a fost candva cel mai mare din lume. Teritoriul sau acoperea o mare parte din Eurasia si includea China de astazi si o mare parte din Rusia, precum si Ucraina.

Astazi, Mongolia, situata intre China si Rusia, este o tara mai mica, dar este inca una dintre cele mai mari natiuni din lume in ceea ce priveste masa totala de uscat.

Actualul guvern al Mongoliei nu a sprijinit invazia Rusiei in Ucraina, desi nici nu a condamnat-o in mod categoric.

Elbegdorj sustinut insa puternic Ucraina, arata Business Insider.

El a scris in februarie 2023 ca „democratiile lumii trebuie sa se uneasca cu si mai multa hotarare pentru a spune ca libertatea nu este negociabila si pentru a oferi Ucrainei armele de care are nevoie pentru a invinge”.

„Stiu ca Putin nu tolereaza libertatea”, a adaugat el. „Am stat de vorba cu el in multe ocazii. El dispretuieste diferentele si concurenta. El se teme de o Ucraina libera. Fiind un narcisist profund, el nu si-ar putea permite sa vada vecini mai de succes si mai prosperi”.

Putin s-a folosit frecvent de frontierele istorice pentru a-si justifica invadarea Ucrainei. In interviul acordat saptamana trecuta lui Tucker Carlson, Putin a vorbit despre evenimente din istoria rusa si europeana pentru a-si justifica invazia. Istoricii spun ca o mare parte din istoria prezentata de el nu sta in picioare.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.