Premierul Florin Cîțu l-a criticat pe Vlad Voiculescu care a cerut sancționarea  medicilor care îi vaccinează pe oameni cu doze rămase în plus la finalul zilei. El l-a contrazis pe Voiculescu și în ce privește numărul vaccinurilor făcute ”peste rând”.

”Cifra de 1.300 am avansat-o eu, numărul de zeci de mii era lansat de Miniterul Sănătății. Obiectivul e vaccinarea cât mai multor oameni, ca să ajungem la 70% din populație. Eu nu pot să sancționez medici dacă vaccinează când au rămas doze în plus. Când știm că nici unul dintre cei programați nu a fost dat la o parte, cum să dăm sancțiuni”, a declarat Florin Cîțu într-o conferință de presă la guvern.

Vlad Voiculescu a cerut sancțiuni pentru medicii care îi vaccinează cu dozele rămase în plus pe oamenii care așteaptă la punctele de vaccinare.

„ Se vor face echipe mixte de control formate de către Corpul de control al Ministrului Sănătăţii şi direcţiile de sănătate publică pentru a verifica cum stau lucrurile în fapt la nivelul centrelor de vaccinare. (…) Asta înseamnă că ne trebuie sancţiuni. Am vorbit cu premierul despre introducerea de sancţiuni. Avem nevoie de sancţiuni pentru cei în măsură să verifice dacă strategia adoptată de Guvernul României este respectată la nivelul centrului de vaccinare. Există medici coordonatori pentru fiecare centru de vaccinare. În acest moment putem să îi asigurăm de cercetări disciplinare dacă nu vor respecta ceea ce s-a stabilit. Imediat vom putea să vorbim despre sancţiuni adoptate de către Guvern”., a declarat Vlad Voiculescu

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.