Fiul si sotia lui Ion Ratiu si-au demonstrat solidaritatea cu cetatenii romani din Marea Britanie care au asteptat ore intregi, in frig, pe 16 noiembrie, pentru a putea vota. Fundatia Familia Ratiu a oferit romanilor care asteptau sa voteze la sectia de votare din Londra ceai cald, un gest simbolic pe care comunitatea romanesca din Anglia l-a intampinat cu multa apreciere.

„E foarte incurajator ca oamenii vor sa voteze. Si-au dat seama ca votul lor conteaza (…) Sper ca toata lumea sa voteze, dar coada este atat de mare si inca nu sunt atat de multe sectii de votare. Asta e problema”, a explicat Nicolae Ratiu, fiul fostului lider taranist, intr-o inregistrare difuzata de Oana Stanciulescu in emisiunea Panorama.

Intrebat de unul dintre reporteri de ce a decis sa fie alaturi, prin fundatie pe care o conduce, de romanii votanti din diaspora, Nicolae Ratiu a declarat: „Ca sa se simta mai bine, dupa ce asteapta 4-5 ore la coada. Lucram cu voluntari din comunitatea romaneasca, in ture. Vom fi aici pana la ora 9 seara”.

Simpatia comunitatii romanesti din Londra fata de familia Ratiu a fost usor de remarcat si in inregistrare, prin ropotul de aplauze si urale.

Sotia lui Ion Ratiu, Elisabeth a spus jurnalistului care a intervievat-o ca ceea ce se intimpla la Ambasada Romaniei de la Londra este ca un vis.

Reporter – Credeti ca Romania trebuie sa invete ceva?

Elisabeth Ratiu – Cred ca are nevoie de o schimbare de atitudine

Reporter – Ati mai vazut asa ceva vreodata?

Elisabeth Ratiu – Niciodata, este ca un vis!

loading...

1 COMENTARIU

  1. Ma gandescca de multe ori romanii sunt uimitori.Au reactii care-ti taie respiratia si ai impresia ca poti sa ajungi la stele.Asa a fost si acum.Mi-as dori ca starea asta sa tina mai mult,sa devina o constiinta de sine puternica,sa nu ne mai lasam incalecati.Si sa recunoastem ca fara gandirea lui Crin Antonescu,visul asta nu s-ar fi intamplat.Sunt putini oameni capabili sa se treaca pe planul doi si sa construiasca o baza…..asta a facut Crin Antonescu.Macar sa-i spunem „Multumim!” din toata inima…

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.