Sau cu cine au fost înlocuite Fantomele Securității.

În 1990 nu ne-a trecut prin cap nicio secundă, dar nicio secundă, că Ei se vor mobiliza, organiza, conduce din umbră și că vor face pui.

În 1990, oamenii Securității nu s-au pensionat, nu și-au turnat cenușă în cap, nu s-au pocăit, nu s-au dus la mănăstire, nu au emigrat. S-au repliat. Repede. Când noi încă mai scandam „Vom muri și vom fi liberi” ei se asigurau că rămân la butoane – și uite așa proprietatea statului s-a transformat în proprietate privată. ( a se citi capitolul Rețeaua din Fals tratat de manipulare de Ana Blandiana. Și nu numai).

În 1990, oamenii Securității au dublat fiecare țărănist sau liberal cu alți 10 securiști. Acolo unde era unul autentic, arau alții falși.

După 1990, toate nișele au fost ocupate de Ei.

Mi-am dat seama de asta destul de târziu. Dacă tu vorbeai azi despre Corneliu Coposu și Iuliu Maniu, aflai surprins, peste o vreme, că aceștia sunt și modelele lor, ale falșilor democrați.

Dacă tu vorbeai azi despre Doina Cornea, Elisabeta Rizea, mâine băieții preluau subiectul. La un moment dat, ca la un ordin, mai toți au devenit monarhiști. Se înmulțiseră monarhiștii ca ciupercile după ploaie, că nu știai unde au stat ascunși până atunci, în ce „cazărmi”. Mai vocali și mai agresivi decât cei autentici. După care, brusc, intrau în adormire, ca să renască la scurt timp într-o altă campanie patriotică.
Știu chiar o poveste cu un șef de partid care le-ar fi spus celor din formațiunea sa politică și din ONG-urile sale să se împartă ca să ocupe tot spectrul realității – unii să devină de dreapta și monarhiști, iar alții de stânga. Și au devenit. Îi urmăresc, foarte activi și chiar convingători pe Facebook, și mă amuz. Povestea o știu chiar de la unul dintre ei.

Rezultatul? Cei autentici, cei care doreau cu adevărat ca modelele democratice să domine societatea românească, să fie, într-un final, anihilați de Ei, de falși. În acest fel se diminua, dispersa, mesajul.

Așa am ajuns o națiune de milioane de monarhiști, brătieni, titulești.

Acum ei au devenit, peste noapte, cei mai patrioți, cei mai liberali, cei mai monarhiști, cei mai credincioși. Și ar fi bine dacă nu ar fi în misiune și dacă ar crede cu adevărat în aceste valori despre care vorbesc ca despre viață și moarte… Ce se va întâmpla când vor părăsi incinta spre un alt ordin?

Iată cum Fantomele lui Ceaușescu au fost înlocuite cu succes de făcături.

În rest, să auzim numai de bine!! ( da, ați ghicit, și această formulă a fost multiplicată).

Chiar așa, victoria Făcăturilor credeți că este definitivă?

Sursa – www.oanastanciulescu.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.