Președintele Traian Băsescu a început de curând un război pe față cu Banca Națională a României, pe care, în trecut, și-a luat-o drept aliată.

Explicația este simplă, spun surse din anturajul președintelui. Băsescu a început lupta pentru noua conducere a BNR, alegerile având loc în luna octombrie.

Potrivit surselor citate, Băsescu vrea să-și impună mai mulți oameni loiali în cadrul Consiliului de Administrație, printre care pe Bogdan Drăgoi, fostul ministru de finanțe, actualmente cosilier presidential, și Lucian Croitoru, desemnat de Băsescu pentru a forma guvernul în urmă cu câțiva ani.

A început lupta pentru noua conducere a BNR

Înainte de alegerile pentru funcţia de preşedinte al României din decembrie, liderii partidelor politice şi personajele influente din jurul lor, atât politice, cât şi din lumea financiară, a serviciilor secrete şi a afacerilor, sunt chemaţi în octombrie să aleagă noul consiliul de administraţie al BNR, spun jurnaliștii de la zf.

Tatonările şi lobby-ul politic pentru aceste poziţii au început de acum un an. În joc sunt nouă scaune din celebra sală de consiliu de la BNR, care este conservată şi arată ca acum un secol. Masa şi scaunele de consiliu din piele de Cordoba au trecut testul timpului, iar pentru cine se aşază acolo este cea mai mare realizare profesională.

Băsescu, critici fără precedent la adresa BNR

Iată ce spunea Traian Băsescu zilele trecute despre BNR și conducerea acestia:

  • BNR să părăsească imediat linia de a fi controlată de un guvern corupt
  • Electorata este un fals, o păcăleală pentru cei care vor beneficia de ea
  • Nu aş mai vrea să îl văd pe mierosul purtător de cuvânt al BNR-ului, explicându-ne cum Banca Naţională, nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase
  • Isărescu să spună «A minţit Ponta», dar îi va fi greu să spună, pentru că la el în Banca Naţională s-a discutat cu Fondul, fără ca eu să dau acest mandat, fără să mă informeze cineva

În acest moment, Consiliul de Administrație al BNR are următoarea componență:

Guvernator – Academician Mugur Isărescu

Prim-viceguvernator – Prof. univ. dr. Florin Georgescu

Viceguvernator – Dr. Bogdan Olteanu

Viceguvernator – Dr. Cristian Popa

Membru – Prof. univ. dr. Marin Dinu

Membru – Prof. univ. dr. Nicolae Dănilă

Membru – Prof. univ. dr. Virgiliu Stoenescu

Membru – Conf. univ. dr. Agnes Nagy

Membru – Dr. Napoleon Pop

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.