Steagul secuiesc, simbol separatist al așa-zisului ținut secuiesc, stă arborat pe zeci de instituții de învățământ din Transilvania. Ministerul Educației refuză să se implice în stoparea acestei propagande separatiste maghiare. 

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) a sesizat încă din luna ianuarie 2015 Ministerul Educației, condus de Sorin Cîmpeanu, cu privire la arborarea nelegală a steagului secuiesc pe zeci de instituții școlare din Transilvania.

Ministerul Educației a refuzat să comunice în termen legal un răspuns la sesizarea ADEC și a ales să ignore o sesizare cu privire la o serie de ilegalități care au loc la mai multe instituții de învățământ din țară.

După ce a fost acționat în judecată, ministrul Sorin Cîmpeanu a trimis un răspuns la sesizarea ADEC din luna ianuarie a.c.. Adresa, semnată de directorului Corpului de Control, Ion Trămîndan, reprezintă refuzul conducerii ministerului de a cerceta cele sesizate și de a acționa în spiritul legii pentru a pune capăt propagandei separatiste maghiare promovate de UDMR în instutțiile de învățământ public din România.

Ministerul Educatiei steag secuiesc 1

 

Având în vedere refuzul ministului Cîmpeanu de a acționa în spiritul legii, ADEC a formulat o plângere prealabilă prin care a solicitat ministrului să acționeze pentru a pune capăt promovării unui simbol separatist în instituțiile de învățământ.

Același director al Corpului de Control a revinit cu o nouă adresă, de această dată invocând un temei legal, prin care comunică ADEC faptul că Ministerul Educației nu se va implica în niciun fel în această problemă.

Sigur, Ministerul Educației nu are în administrare aceste clădiri însă Ministerul Educației este direct răspunzător de politicile educaționale și activitatea din cadrul tuturor unităților de învățământ de pe teritoriul României.

În timp ce ministrul Sorin Cîmpeanu se ”spală pe mâini” în acest caz, steagul secuiesc stă arborat, de exemplu, pe grădinița din Dănești, Harghita.

gradinita danesti harghita steag secuiesc

FOTO: Sorin Cîmpeanu, wall-street.ro

SURSA

Articol realizat de Dan Tănasă, pe care îl găsiți integral pe www. dantanasa.ro

loading...

1 COMENTARIU

  1. Nu stiu pentru ce mai avem Institutii de Stat,nu stiu pentru ce mai avem Autoritati ale Statului ,daca nimeni nu-si asuma nicio raspundere.Si pentru ce le platim??? Hei,iesiti din casa,daca va pasa !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.