Home Economie Eurostat: România, printre statele UE unde producția industrială a crescut în luna septembrie a acestui an

Eurostat: România, printre statele UE unde producția industrială a crescut în luna septembrie a acestui an

by George Avram

Producția industrială a scăzut cu 0,4% în zona euro și a înregistrat o creștere zero în Uniunea Europeană în luna septembrie, comparativ cu luna precedentă, potrivit datelor Eurostat.

Cele mai ridicate creștere lunare ale producției industriale în luna septembrie, comparativ cu luna precedentă, au fost înregistrate în Cehia (4,1%), Slovacia (3,4%), Polonia (3,1%), Danemarca (2,5%), Ungaria şi Bulgaria (ambele cu 2,3%), Germania, Grecia şi Croaţia (toate cu 1,7%), Franţa şi România (ambele cu 1,5%), cel mai sever declin fiind consemnat în Italia (minus 5,6%), Irlanda (minus 4,7%) şi Portugalia (minus 3,8%).

În luna septembrie, raportat la aceeași perioadă a anului trecut, producţia industrială a scăzut cu 6,8% în zona euro şi cu 5,8% în Uniunea Europeană.

Singurele creşteri în septembrie 2020 comparativ cu luna similară din 2019 au fost în Polonia (3,3%) şi Portugalia (2,5%), iar cel mai sever declin a fost în Irlanda (minus 13,6%), Germania (minus 8,7%), Olanda şi Franţa (ambele cu minus 6,1%).

România a înregistrat în septembrie o scădere anuală de 2,9% a producţiei industriale, similară cu declinul din august.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.