Home Actualitate Eurodeputatul Rareș Bogdan, negociator al unei rezoluții privind redeschiderea frontierelor interne ale UE

Eurodeputatul Rareș Bogdan, negociator al unei rezoluții privind redeschiderea frontierelor interne ale UE

by Oana Stănciulescu

Eurodeputatul liberal Rareș Bogdan și eurodeputatul Paulo Rangel au transmis că statele membre ale Uniunii Europene trebuie să lucreze împreună pentru o redeschidere graduală și coordonată a frontierelor interne ale spațiului Schengen. Cei doi eurodeputați sunt negociatori din partea grupului PPE ai unei rezoluții privind situația spațiului Schengen în urma pandemiei de coronavirus și care va fi votată în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne a Parlamentului European.

“Spațiul Schengen nu s-a confruntat niciodată înainte cu o pandemie atât de gravă pe teritoriul său. În mod evident, statele membre au reintrodus controalele temporare la frontiere ca o măsură imediată de salvgardare a sănătății. Acum, mai important, trebuie să vedem o reducere a restricțiilor cu privire la libertatea de mișcare, în aceeași măsură cu relaxarea măsurilor de izolare privind COVID-19”, a spus Rareș Bogdan, liderul delegației eurodeputaților români din grupul PPE, scrie caleaeuropeana.ro.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.