Liderul eurodeputaților români din grupul PPE, Rareș Bogdan, consideră că decizia Parlamentului European de a acorda Premiul Saharov din acest an opoziției democratice din Belarus este un semnal foarte puternic împotriva dictaturii.

Europarlamentarul a declarat pentru CaleaEuropeană.ro că acest gest este  ”un semnal foarte puternic, care insuflă curaj tuturor celor care luptă împotriva totalitarismului, autocrației, dictaturii, a derapajelor criminale care vor să anuleze libertatea de conștiință”.

”Represiunea brutală împotriva cetățenilor din Belarus nu le-a anulat acestora dorința fierbinte ca țara lor să devină o democrație. Astfel, ei au devenit un model pentru toți oamenii care vor să creadă că adevărul și iubirea sunt puternice și nu pot fi înfrânte. Iar iubirea superioară, cea care îți dă putere să lupți pentru țara ta, este forma superioară de simțire”, a spus Rareș Bogdan, membru al Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) și al Comisiei pentru afaceri externe (AFET) din Parlamentul European.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.