Eurodeputatul Rareș Bogdan a declarat miercuri, în plenul Parlamentului European că România respinge criteriul pur matematic folosit de președinția finlandeză a Consiliului UE pentru construirea bugetului Uniunii Europene.

Liderul delegației române din grupul PPE a declarat că ”actualele reduceri propuse pentru coeziune și politica agricolă comună nu pot fi susținute de statele din estul Europei”.

România respinge criteriul pur matematic folosit de președinția finlandeză pentru construirea bugetului Uniunii Europene. Considerăm că proiectul de buget nu este expresia unei viziuni. Dacă operăm cu logica tăierilor, fără să ținem cont de nevoile tuturor statelor membre, adâncim decalajele economice dintre Est și Vest, deci golim de conținut conceptul de coeziune. Propunerile privind transferurile între fonduri anulează orice flexibilitate și sporesc birocrația. De aceea, actualele reduceri propuse pentru coeziune și pentru politica agricolă comună nu pot fi susținute de statele din estul Europei. România nu susține Europa cu două viteze. Europa are o singură viteză. Susținem ideea atingerii neutralității climatice până în 2050, însă vorbim de un obiectiv ambițios, dar complicat în același timp, care necesită soluții adaptate condițiilor naționale, existând diferențe majore între viața cetățenilor europeni în funcție de state”, a susținut Rareș Bogdan, în cursul dezbaterii Parlamentului European.

Președintele Klaus Iohannis a declarat răspicat că România nu va agrea sub nicio formă propunerea Finlandei pentru bugetul UE.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.