Home Actualitate Eugen Teodorovici îi cerea Vioricăi Dăncilă în 2019 amânarea creșterii pensiilor cu 40%

Eugen Teodorovici îi cerea Vioricăi Dăncilă în 2019 amânarea creșterii pensiilor cu 40%

by S. Z.

Eugen Teodorovici cerea în octombrie 2019 ca guvernul Dăncilă să „reanalizeze” calendarul privind creșterea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie 2020, potrivit unui document făcut public de Ministerul Finanțelor. Eugen Todorovici facea cererEa din poziția de ministrul Finanțelor.

În scrisoarea transmisă de Teodorovici după o discuție cu reprezentanții FMI și cei ai Băncii Mondiale se arată că România a luat în calcul reducerea investițiilor publice în 2020, pentru a putea crește pensiile cu 40% din septembrie 2020.

Teodorovici scria în scrisoarea către guvernul Dăncilă: ”Vă adresăm rugămintea de a dispune demersurile necesare astfel încât prin orice inițiativă legislativă să se evite angajarea de cheltuieli bugetare suplimentare, cu impact pe deficitul bugetar al anului curent și al anilor următori, precum și identificarea de economii de cheltuieli bugetare care să nu mai fie angajate pentru alte proiecte, astfel încât să se realizeze încadrarea în țintele de deficit aprobate/asumate”.

Guvernul Orban măreaște pensiile cu 14% de la 1 septembrie 2020, în loc de 40% – cât era prevăzut în legea pensiilor votată de PSD din cauza crizei economice pe fondul pandemiei de Covid .

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.