Home Actualitate Eugen Teodorovici, declarații la mișto pe banii românilor. Rareș Bogdan recționează!

Eugen Teodorovici, declarații la mișto pe banii românilor. Rareș Bogdan recționează!

by George Avram

Guvernul Dăncilă se împrumută din ce în ce mai mult. Miliarde de euro vin spre buzunarele largi ale guvernului PSD-ALDE sub formă de împrumuturi, pe care le vor plăti generațiile viitoare. La începutul acestui an, Guvernul României a împrumutat 3 miliarde de Euro pe 30 de ani, iar potrivit analiștilor economici, în tot acest timp, doar dobânzile la credit vor depăși 2 miliarde de Euro.

Marți, 9 iulie 2019, Guvernul a mai împrumutat alte 2 miliarde de Euro, cu scadența în 12 și 30 de ani. Nu se știe exact cum vor fi cheltuiți banii deoarece ministrul Finanțelor face declarații la mișto. Spune că ideal ar fi ca banii să mergă în investiții, dar trebuie să asigure salarizarea. Mai clar, da, banii merg în salarii. Nu, banii nu merg în investiții.

„Ideal ar fi ca acel deficit asumat să meargă doar în investiții. Pe de o parte recunoaștem că trebuie să asigurăm salarizare ca populația să nu mai plece din România. Vedeți, un guvern și-a asumat o sarcină destul de costisitoare. Pe de altă parte investițiile… cu ce să faci investiții dacă forța de muncă îți pleacă? Lucrurile acestea îmbinate duc la acest deficit. Ne împrumutăm pentru a asigura nevoia de finanțare pe diferite zone. Împrumutăm din piață ca să și plătim scadențele care anul acesta vin la plată, împrumuturi făcute cu mulți ani de zile în spate”, a declarat Eugen Teodorovici.

Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdad, susține că PSD se împrumută nu pentru dezvoltarea țării, ci pentru salvarea unui grup infracțional.

„Adăugați imprumuturile masive luate de PSD de pe piața externă, la dobânzi devastatoare. Dacă ar merge în investiții, ar fi bine. Dar Guvernul nu are planuri pentru dezvoltarea țării, ci pentru salvarea unui grup infracțional. Un calcul pe care l-am făcut în iarnă în emisiunea pe care o realizam împreună cu economiști arăta că Guvernul împrumută 8 milioane de euro pe oră. Dar de atunci a mai împrumutat peste 5 miliarde de euro. Acum spuneți, scenariul grecesc vi se pare fantezist?”, spune Rareș Bogdan pe pagina lui de Facebook.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.