Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat, într-un interviu pentru The Money Channel, că riscurile ca România să intre în recesiune în 2012 au crescut, iar Fondul îşi va revizui în scădere prognoza privind avansul economic al ţării noastre.

„Au crescut riscurile ca România să reintre în recesiune în 2012, însă pe moment nu există nici un risc semnificativ de revenire a contracţiei. Aş spune, mai degrabă, că riscul este ca avansul economic să încetinească”, a afirmat Franks.

Şeful misiunii FMI a precizat că, pe fondul tensiunilor externe, prognozele vor fi revizuite. „Cu singuranţă că ne vom revizui în scădere cifrele pentru 2012, estimarea nouă va fi sigur sub 3,5%. Vom face această evaluare cu ocazia vizitei din octombrie”, a spus Jeffrey Franks.

Aceasta ar fi a doua revizuire după ce, în ultimul raport asupra Perspectivelor Economice Globale, FMI a redus prognoza privind avansul economic al României de la 4,5 la 3,5%.

Vedem un impact negativ al tensiunilor din Europa, care va fi vizibil într-o lună sau două, dar acest lucru va fi balansat de un an agricol bun. Aşadar ne menţinem estimarea pentru acest an, de 1,5%”, a mai declarat Franks.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.