Conform unui studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea de stat din Florida si publicat in Aging Research Review se pare ca prunele uscate ajuta in tratarea osteoporozei la femeile aflate in perioada post menopauza. Aceasta capacitate a lor de a combate osteoporoza se datoreaza concentratiei ridicate de boron, un mineral mai putin cunoscut si despre care se crede ca joaca un rol important in prevenirea osteoporozei si a osteopeniei. O singura portie de prune uscate pe zi (100 grame) furnizeaza necesarul zilnic de boron.

Asadar, prunele uscate sunt o sursa semnificativa de boron care ajuta la imbunatatirea densitatii minerale osoase si la evitarea aparitiei fracturilor. Ele pot fi introduse in dieta celor care sufera de osteoporoza si folosite drept tratament alternativ.


“De-a lungul carierei mele, am testat numeroase fructe, inclusiv curmale, smochine, capsuni si struguri si niciunul nu a ajuns nici pe aproape sa aiba efectul pe care il au prunele uscate asupra densitatii osoase”, a afirmat Bahram H. Arjmandi, profesor universitar si presedinte in cadrul Departamentului de Nutritie, Alimente si Stiinte ale Colegiului de Stiinte Umane. “Toate fructele si legumele au un efect pozitiv in nutritie, insa in materie de sanatate a oaselor, acest aliment in mod particular este exceptional”,
afirma acesta intr-un material bazat pe cercetarile Universitatii din Florida si publicat pe www.sciencedaily.com.

sursa- www.garbo.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.