Home Politica Dupa luni de inertie, oficialii „se bat” pe CSAT. Ponta: „Daca nu convoaca Basescu CSAT, il convocam noi”. Basescu: „CSAT nu e club de dezbatere”

Dupa luni de inertie, oficialii „se bat” pe CSAT. Ponta: „Daca nu convoaca Basescu CSAT, il convocam noi”. Basescu: „CSAT nu e club de dezbatere”

by George Avram

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, duminică, că în eventualitatea în care preşedintele Traian Băsescu nu va convoca CSAT cu privire la criza din Ucraina, membrii Executivului vor face aceasta convocare în cursul zilei de luni. Anterior, presedintele declarase ca situatia din Ucraina „a fost discutata demult”, insa premierul „nu si-a dat seama”.

„Luni la ora 11.00 avem o întâlnire la ministerul Apărării, facem analiza apropos de alocarea resurselor financiare şi după aceea vom cere – eu sunt vicepreşedinte al CSAT – vom cere o discuţie în CSAT pe această temă”, a declarat Victor Ponta, citat de Mediafax.

Acesta a mai adaugat ca ultima şedinţă a CSAT a fost în 27 martie, insa, dupa o luna si jumatate, „conflictul se apropie de graniţele noastre, Odesa e la o sută şi ceva de kilometri, şi dacă eşti un lider responsabil şi serios al României nu poţi să zici că am discutat în martie”

Cu o seara inainte, presedintele Traian Basescu declarase jurnalistilor ca situaţia Ucrainei „s-a discutat demult în CSAT”, dar premierul Victor Ponta „nu şi-a dat seama când”.

„Vorbeşte de dragul de a vorbi. Aştept să depună această strategie (strategia guvernamentala privind situatia din Ucraina – n.r.), pentru a fi analizată de toţi membrii CSAT, din după care putem convoca CSAT-ul. Deocamdată , premierul nu a depus nicio strategie, şi conform regulii, în afară de situaţii excepţionale, nu poţi să convoci CSAT-ul fără a avea documentele pregătite şi distribuite, pentru a fi studiate, înainte de şedinţă. Aştept să depună strategia la CSAT, inclusiv în noaptea asta, iar eu de dimineaţă vă anunţ în fiecare zi dacă a depus-o sau nu”, a spus Traian Băsescu duminica seara, dupa anuntul premierului.

De asemenea, preşedintele l-a acuzat pe Victor Ponta că ar confunda CSAT cu şedinţele Guvernului, unde „vine Ruşanu cu Chiţoiu, cu o Ordonanţă, o semnează fără avize, fără să o cunoască ceilalţi membri ai Guvernului, vorbim de celebra Ordonanţă ASF”.

„Eu fac un apel public la premier să nu terfelească această instituţie, a mai încercat să o facă dar nu îi voi permite, trebuie să se conformeze rigorilor”, a mai declarat preşedintele Băsescu.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.