Dragoș Pîslaru este  noul ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, după demisia Anei Costea de la conducerea ministerului.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind numirea lui Dragoş Pîslaru în funcţia de ministru al Muncii, acesta urmând să depună luni la ora 18:00 jurământul de învestitură în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Palatul Cotroceni.

Dragoș Nicolae Pîslaru este consilier de stat pe probleme economice în cancelaria prim-ministrului din 8 decembrie 2015.

Analist economic cu experiență în domeniul reformelor structurale, dezvoltării locale și creșterii competitivității, Dragoș Pîslaru s-a născut în București, la 23 martie 1976, potrivit CV-ului său aflat pe www.sape-energie.ro, informează Agerpres.

Este absolvent al Facultății de Relații Economice Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) din București (oct. 1994 – sept. 1998) cu Diplomă de Licență în Economie Internațională. A urmat cursuri postuniversitare, obținând o diplomă de ”Studii Aprofundate în Integrare Europeană” tot în cadrul ASE (oct. 1998 – sept. 1999).

Are un Master în Științe – Relații Internaționale obținut în cadrul London School of Economics and Political Science din Marea Britanie (oct. 1999 – sept. 2000) și o diplomă de studii ”Entrepreneurship – Case Study Centered Learning” obținută în cadrul Harvard Business School (iulie 2006).

Este doctor în științe economice cu o teză susținută la Institutul Național de Cercetări Economice, Academia Română (octombrie 2013).

Lector universitar, Dragoș Pîslaru a predat cursuri de economie la ASE București, Facultatea de Relații Economice Internaționale (nov. 1999 – sept. 2007).

Cercetător asociat la Centrul Român de Politici Economice (dec. 2000 – nov. 2005) și director executiv la Grupul de Economie Aplicată (iun. 2004 – dec. 2006).

A deținut funcția de administrator/manager general în cadrul companiei de consultanță strategică, GEA Strategy & Consulting S.A. (dec. 2006 – nov. 2015). În postura de analist și expert național a fost implicat în mai multe proiecte cu privire la politicile europene, în special în ceea ce privește competitivitatea economică, dezvoltarea durabilă și motoarele de creștere economică.

A deținut funcția de consilier de stat pe probleme economice în cancelaria prim-ministrului Dacian Cioloș (8 dec. 2015 – 18 apr. 2016).

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.