Valentin Ștefan Dragnea, fiul președintelui PSD, a achiziționat Ferma Salcia SA prin intermediul unui intermediar direct de la TEL Drum SA, companie de asfaltare din Teleorman despre care presa a scris în numeroase rânduri că îi aparține de fapt lui Liviu Dragnea.

Acum, Ministerul Agriculturii pune în dezbtare un proiect de ordonanță prin care crescătorii de porci să încaseze 10.000 de euro pentru fiecare 200 de capete.

Dar aici apare o neconcordonanță între spusele tatălui și acțiunile fiului. Liviu Dragnea afirma în campanie că trebuie mărit ajutorul pentru crescătorii de porci din România pentru ca de Crăciun românii să nu mai fie nevoiți să mânănce porci din Olanda și Germania și că nu este normal să importăm așa mult în timp ce exportăm foarte puțin. Cu toate acestea, la Ferma Salcia, deținută de Dragnea Jr, se importă porci tocmai din Germania și Olanda, care se cresc intensiv la Salcia și sunt vânduți pe piața din România, conform hotnews.ro.

Cu alte cuvinte, Liviu Dragnea mărește subvențiile, fiul său încasează.

Revenind la subvențiile acordate de guvern care ar ajunge la fiul lui Liviu Dragnea, dacă în acest moment proiectul ar fi lege, acesta ar încasa conform sursei menționate o subvenție în valoare de 200.000 de euro pentru cei 4000 de porci pe care îi are în prezent sau chiar jumătate de milion de euro daca ferma funcționeaza la capacitatea sa maximă de 20.000 de animale.

Firma de porci a lui Dragnea jr. Salcia SA este asociată într-o alta companie cu Adrian Mlădinoiu, fostul aghiotant al lui Liviu Dragnea numit între timp secretar de stat în Guvernul Grindeanu.

Agenția de Plăți în Agricultură (APIA) nu a răspuns la solicitarea jurnaliștilor Hotnews de a prezenta valoarea subvențiilor acordate fermei deținute de Dragnea Jr, dar un punct de vedere pe subiectul subvențiilor a fost trimis de către purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre.

“Este irelevant dacă fiul unui lider politic are sau nu afaceri în acest domeniu. Ce ar zice asociațiile de crescători de porci dacă le-am spune că nu vom lua nicio măsură de sprijin pentru ei din cauza faptului că fiul unui lider din PSD activează în acest domeniu. Este absurd. Ce vină au ceilalți crescători de porci pentru că o rudă a cuiva din PSD sau din alt partid desfășoară activități în acest domeniu? Abordarea pe care o sugerați prin întrebările dvs. este absurdă. Ar însemna ca România să nu mai progreseze în niciun domeniu în care activează rudele liderilor politici sau membrilor guvernului pentru a nu exista un conflict moral”, a afirmat Adrian Dobre pentru sursa menționată.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.