Senatorul liberal Florin Cîţu îl acuză pe  „Dragnea şi gaşca lui de infractori că transferă în afara României în conturile lor banii publici prin dobânzi din ce în ce mai mari.” Cîțu scrie că CSAT şi Curtea de conturi ar trebui să se sesizeze.

De ce tace Curtea de Conturi? Dar CSAT?

De doi ani de zile România se împrumută la cele mai mari dobânzi din Europa. Mai Scump decât Grecia. Si ce este si mai ciudat, costurile de finantare pentru Grecia scad în timp ce DOAR pentru România, din toata Europa, cresc.

Acest lucru nu este întâmplător. Este metoda cea mai simplă de a transfera banii publici în conturile private ale lui Dragnea, Vâlcov și restul găstii de infractori.

Consilierul condamnat și habarnistul de la finante spun ca toate lucrurile merg perfect in Romania dar totusi platesc sume din ce in ce mai mari doar pe dobanzi. Tari cu creștere economică mai mica plătesc o fracțiune din nivelul dobanzilor pe care îl plătește Romania. Cum sa ajungi sa te imprumuti mai scump ca Grecia?

In 2018 costurile cu dobanzile au crescut cu 28%. Au taiat de la investitii, 20 de miliarde lei in 2017 si 2018, dar au platit pe dobanzi 23 miliarde lei.

Cum să te lauzi cu cea mai mare crestere economica si in acelasi timp sa platesti cele mai mari dobanzi?

Este foarte clar pentru mine pe baza documentelor oficiale că Dragnea si gasca lui de infractori transfera in afara Romaniei in conturile lor banii public prin dobanzi din ce in ce mai mari. Dobanzi umflate, peste piata. Bancile din Romania nu mai imprumuta statul roman de aproape doi ani. Au deja cam 23% din active obligatiuni de stat. Nu mai au loc.

Cei care cumpara prin intermediul bancilor sunt tot felul de fonduri cu sediile in Londra dar actionari din Rusia, China si alte off-shoruri din America Latina. !!!

In opinia mea Dragnea si gasca lui fura banii public pentru conturile proprii prin plata dobanzilor nejustificat de mari, peste piata.

Avand in vedere documentele publice oficiale care prezinta o economie puternica si stabila, dobanzile sunt umflate de Valcov si Teodorovici cu cel putin 3 puncte procetuale. Altfel spus, dobanzile pe care le plateste Romania sunt mai mari cu 3% decat ar trebui. Nu exista nicio justificare economica avand in vedere datele si documentele oficiale.

Aceste procente se duc direct in conturile personale al gastii de infractori. Vorbim de aproape 3 miliarde Euro in doi ani de zile. !!!

Foarte simplu. Ministerul Finantelor la ordinul lui Dragnea plateste dobanzi mult peste piata doar anumitor “investitori”. Tot ce este peste piata ajunge in conturile infractorilor care conduc tara.

Curtea de Conturi trebuie sa intervina URGENT. Guvernul trebuie sa explice de ce este de acord sa plateasca dobanzi asa de mari cand TOATE documentele oficiale arata ca economia este puternica si stabila (minte CNSP?).

Curtea de Conturi trebuie sa ceara URGENT situatia celor care cumpara obligatiuni de stat la preturi cu mult peste piata. Aici e simplu, sa se uite la tarile cu crestere ecnomica similara cu Romania si sa vada la cat se imprumuta. Curtea de Conturi trebuie sa vada cum este posibil ca Romania sa plateasca dobanzi mai mari decat Grecia.

Totul este premeditat. Nimic nu este intamplator. Iar in 2019, an electoral, sunt disperati. Deja au acceptat, selectiv, dobanzi mai mari.

De ce tace Curtea de Conturi? Dar CSAT?

P.S. Nu trebuie sa va mai spun ca aceasta conducerea a Curtii de Conturi nu va supravietui 24 de ore in guvernarea liberala. Daca tac, sunt partasi la jaf si trebuie sa raspunda.”, a scris Florin Cîțu pe Facebook

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.