Home international Două zile de război în Israel / Peste 600 de persoane ucise și mii de civili au fost răniți

Două zile de război în Israel / Peste 600 de persoane ucise și mii de civili au fost răniți

by George Avram

sute de civili din Israel și Palestina au fost uciși în ultimele două zile. Cel puţin 600 de israelieni au fost ucişi, dintre care 44 de soldaţi, şi peste 2.000 au fost răniţi, potrivit presei israeliene, citate de cursdeguvernare. Peste 370 palestinieni au fost ucişi, inclusiv 20 de copii, şi peste 2.200 au fost răniţi în urma loviturilor aeriene din Gaza începând de sâmbătă, a anunţat Autoritatea Palestiniană. De asemenea, şapte persoane au fost ucise de focurile armatei israeliene în Cisiordania.

Armata continuă să lupte cu atacatorii în comunităţile de frontieră la mai bine de 30 de ore de la asalt. Oficialii militari israelieni au declarat că „sute de teroriști” au fost uciși și zeci au fost capturați.

De asemenea, armata israeliană a declarat că cel puțin 100 de civili și soldați au fost duși în Gaza și au fost ținuți ostatici.

Este bilanțul a mai puțin de două zile de război în Israel, răboi ce va fi lung și dificil, cum a avertizat premierul Benjamin Netanyahu sâmbătă seara – după ce Hamas a lansat două serii de atacuri cu rachete asupra Israel și după ce a luat zeci de ostatici civili pentru a-i schimba cu deținuți palestinieni din Israel.

„Numărul de rachete pe care le-au lansat în mai puțin de 24 de ore este de peste 3.000. Acest lucru depășește imaginația din punctul nostru de vedere și nu știam că au această cantitate de rachete și, cu siguranță, nu ne așteptam ca acestea să fie atât de eficiente”, a spus Efraim Halevy, fost șef al Mossad.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.