Home Actualitate Dosarul Microsoft. Dorin Cocoș, 2 ani de închisoare, Gheorghe Ștefan – 3 ani, Gabriel Sandu – 2 ani

Dosarul Microsoft. Dorin Cocoș, 2 ani de închisoare, Gheorghe Ștefan – 3 ani, Gabriel Sandu – 2 ani

by S. Z.

Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat primele sentințe , în dosarul Microsoft, închisoare cu executare pentru Dorin Cocoș, Gheorghe Ștefan și Gabriel Sandu și de închisoare cu suspendare pentru Nicolae Dumitru.

Dorin Cocoș a fost condamnat  la doi ani de închisoare cu executare în dosarul Microsoft.

Fostul primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan a primit trei ani de închisoare cu executare iar, fostul ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu a fost condamnat  la doi ani de închisoare cu executare.

Omul de afaceri Nicolae Dumitru a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare  supraveghere timp de 3 ani, acesta fiind obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de 90 de zile în cadrul Administrației Domeniului Public sector 2.

Sentințele nu sunt definitive.

Judecătorii au  mai hotărât confiscarea a 1 milion de euro de la Nicolae Dumitru „Niro”, 2,19 mil. euro de la Sandu, 3,9 mil. euro de la Cocoș și 3,9 mil. euro de la Gheorghe Stefan.

În schimbul sumelor de bani, Cocoş ar fi intervenit la fostul ministru al Comunicaţiilor şi la alţi membri din Guvernul României pentru ca acordul dintre Executiv şi Microsoft privind licenţele educaţionale vândute de compania americană să fie prelungit.

Dorin Cocoş, Gabriel Sandu şi Dumitru Nicolae şi-au recunoscut faptele în acest caz.

Foto realitatea.net

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.