Procurorii au găsit în timpul perchezițiilor efectuate joi la București și Olt 94 de tablouri care i-ar fi aparținut fostului ministru de Finanțe Darius Șova, potrivit B1 Tv.

Tablourile car fi fost ascunse la rude și la prieteni. Picturile ar fi fost ascunse în pereți, anchetatorii fiind nevoiți să spargă sau să decupeze pereții locuințelor percheziționate. Cele 94 de tablouri ar fi fost găsite la patru adrese.

Trei dintre tablouri ar fi semnate de Pablo Picasso. De asemenea, alte tablouri sunt semnate de nume ca Renoir, Tonitza și Grigorescu, însă nu e clar dacă acestea sunt exemplare originale sau copii.

Operele de artă ar fi fost achiziționate prin intermediari și aduse peste graniță în mașini. La ora transmiterii acestei știri nu se cunoaște adevărata valoare a acestor tablouri.

De asemenea, anchetatorii ar fi găsit și alte sume de bani pe care Darius Vâlcov le-ar fi depozitat la rude și prieteni.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, joi seară, ca fostul ministrul al Finanțelor, Darius Vâlcov, să fie plasat în arest la domiciliu. Hotărârea nu este definitivă, dar este executorie.

loading...

1 COMENTARIU

  1. din ce in ce mai bine 🙂

    După ce au găsit bunuri ascunse de Darius Vâlcov la rude şi prieteni, în dulapuri, sub paturi şi în pereţi, procurorii DNA au luat o decizie şocantă. Anchetatorii percheziţionează morminte dintr-un cimitir din Slatina, existând indicii că fostul ministru şi-ar fi ascuns averea şi în asemenea locuri.

    Surse judiciare au dezvăluit pentru presa centrală că anchetatorii DNA se află vineri în Cimitirul Strehareți din Slatina, unde intenționează să deschidă două cavouri, în care au suspiciuni că sunt ascunse sume importante de bani. Pe crucile respectivelor morminte sunt menționate nume fictive, suspectează anchetatorii.

    Anchetatorii suspectează că Darius Vâlcov și complicii ar fi ascuns bani în două cavouri, în care, în realitate, nu ar fi înhumată nicio persoană. Potrivit interceptărilor din dosarul lui Darius Vâlcov acesta se întâlnea cu diverși complici în cimitir, ba chiar primea bani, tot printre morminte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.