Fundaţia Re­naş­terea, în parteneriat cu Asociaţia Magistraţilor din România, a organizat astăzi, 1 octombrie, a 11-a ediţie a evenimentului de „Iluminare în roz” – simbol al luptei împotriva cancerului de sân.

Anul acesta se va îmbrăca în roz, culoarea speranţei, Palatul de Justiţie din Bucureşti, sub sloganul: Dreptul la informare, dreptul la sănătate.

În acest an, lumina roz va aprinsă de Dana Deac, directorul TVR1,  una din învingătoarele în lupta cu cancerul de sân, ea fiind diagnosticată cu această boală în urmă cu patru ani.

“Am fost invitată de prietenele de la Renaştera să aprind lumina roz pe Palat. În fiecare an, la 1 octombrie, în întreaga lume, se aprind luminile în semn de conştientizare. Am fost aici pentru că sunt o supravieţuitoare, de 4 ani mă lupt cu această boala. Pot să împărtăşesc celor care se uită la noi un adevăr pe care l-am descoperit. Noi, femeile, de obicei, avem grijă de ceilalţi. E important să înţelegem că pentru a avea grijă de ceilalţi, trebuie să avem grijă de noi. Asta înseamnă să ne facem control şi la cea mai mică alarmă să vorbim cu doctorul”, spune Dana Deac.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.