Ceea ce parea a fi doar un troc electoral, respectiv numirea in functii cheie in Executiv a unor oameni de incredere ai lui Dan Diaconescu, se demonstreaza o alianta politica in toata regula. Recent, presedintele formal al Partidului Poporului Dan Diaconescu, Simona Man, a confirmat ca formatiunea infiintata de patronul OTV va sustine noul Executiv iar secretarii sai de stat isi vor mentine functiile.

Printre cei numiti de Victor Ponta in guvern se numara si Eduard Dumitrascu, un personaj obscur, propulsat in noiembrie din functia de lider PPDD Buzau in fotoliul de secretar de stat in Ministerul Fondurilor Europene. Insa omul lui Dan Diaconescu de la Buzau este mult mai cunoscut pentru controversele din iscate in jurul numelui sau decat prin prisma activitatii politice. In fapt, Dumitrascu a inceput sa cochetze, indirect, cu politica cu mult inainte sa adere la formatiunea-OTV.

dumitrascu-eduard
Eduard Dumitrascu

Patron al unei televiziuni online, Politica TV, si colaborator OTV, Eduard Dumitrascu a fost acuzat, de-a lungul timpului, ca a incercat sa santajeze mai multi politicieni, amenintandu-i ca daca nu vor plati sumele cerute va realiza o serie de  emisiuni impotriva lor. Printre cei pe care presa i-a indicat ca „victime” ale ministrului-secretar de stat PPDD se numara Stelian Fuia (fost ministru al Agriculturii) sau Cristian Poteras (fost primar al sectorului 6).

Fostul ministru Stelian Fuia a publicat inclusiv pe blogul personal detaliile intalnirii cu Dumitrascu, sustinand ca liderul PPDD i-ar fi cerut 100.000 de euro pentru a opri dezvaluirile OTV impotriva sa.

„Am scris şi pe blogul meu despre acest individ. A venit la campania de la locale spunându-mi că are o comandă să mă «lovească», dar că, dacă discutăm, poate să întoarcă armele. Mi-a scris o sumă pe o hârtie (100.000 de euro – n.r.) şi eu am zis că banii ăştia nu-i dau. Apoi a făcut o serie de emisiuni împotriva mea”, a precizat Fuia pentru Ring, in 2009.

Se pare, insa, ca nu doar politicienii au avut parte de tratamentul mai putin ortodox al secretarului de stat din Guvernul Ponta. Mai multe vedete care s-au intersectat cu firma de productie patronata de Eduard si Alexandra Dumitrascu au reclamat inselaciunile comise de acestia. In perioada 2006-2008, firma sotilor Dumitrascu a colaborat cu postul de televiziune B1tv si, potrivit unor surse din media, a escrocat o parte dintre realizatorii emisiunilor produse. Oana Roman, fiica fostului premier Petre Roman, declara atunci (2008) ca nu i-au fost platite sumele promise de sotii Dumitrascu, motiv pentru care a fost obligata sa se imprumuta  pentru a achita facturile.

„Si acum am de recuperat o suma frumusica de la ei (Eduard si Alexandra Dumitrascu – n.r.). Problemele nu au fost doar de ordin financiar”, a declarat Oana Roman pentru CanCan, inca din februarie 2008.

Acuzatiile inca nedemontate la adresa lui Eduard Dumitrascu nu i-au afectat, insa, ascensiunea in politica. Dan Diaconescu l-a promovat, atat politic cat si mediatic, numindu-l in functia de lider judetean al PPDD Buzau si devenind, apoi, consilier judetean din partea aceluiasi partid. Mai mult chiar, Dumitrascu a fost la un pas de a deveni membru al Consiliului de Administratie al TVR, atunci cand ANI a atras atentia asupra incompatibilitatii dintre functia de consilier judetean si cea de membru al CA al televiziunii publice. Solutia PPDD? Alexandra Dumitrascu, sotia presupusului santajist, a fost propusa de formatiunea OTV pentru acelasi loc in Consiliul de Administratie al SRTV.

Intre cele doua tururi de scrutin ale alegerilor prezidentiale, Ponta a facut o infuzie de pepededisti in Guvern pentru a-si securiza sprijinul lui Dan Diaconescu impotriva lui Iohannis. Pe langa fostul ofiter SRI Liviu Neagu, numit anterior in functia de secretar general adjunct al Guvernului, liderul PSD i-a mai racolat in Executiv si pe presedintele PPDD Simona Man si pe liderul buzoian Eduard Dumitrascu, pe posturile de sef al Autoritatii Nationale pentru Turism si, respectiv, secretar de stat in Ministerul Fondurilor Europene.

Cu toate acestea, desi are 4 secretari de stat in exercitiul functiunii, PPDD nu e niciodata evocat de social-democrati ca partener de guvernare. Victor Ponta nu rateaza nicio ocazie pentru a reafirma sustinerea partidelor satelit PC si UNPR sau parteneriatul cu gruparea Tariceanu, insa evita sa aminteasca personajele controversate pe care le-a acceptat in Guvern din partidul infiintat de Dan Diaconescu. Eduard Dumitrascu este un astfel de personaj, tinut departe de lumina atentiei publice, dar foarte aproape de banii europeani din Romania.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.