Home Lifestyle Dieta pentru bolile de inimă recomandată de Asociația Americană a Inimii

Dieta pentru bolile de inimă recomandată de Asociația Americană a Inimii

by Ana Barb

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, bolile de inimă sunt principalul ucigaș al bărbaților și femeilor din întreaga lume, dar există modalități de a reduce semnificativ riscul, potrivit CNN.

Alături de exercițiile fizice regulate și de nefumatul, o dietă sănătoasă este o modalitate cheie de a ține la distanță bolile de inimă.

Dar care dietă respectă cel mai bine regulile dietetice ale Asociației Americane a Inimii?

Într-o nouă declarație științifică, experții de top în nutriție au clasat 10 diete populare în funcție de capacitatea lor de a îndeplini ghidul alimentar bazat pe dovezi AHA pentru sănătatea inimii, publicat în 2021.

Câștigătorul? Dieta DASH, care a fost 100% aliniată cu obiectivele AHA pentru o alimentație sănătoasă pentru inimă. DASH înseamnă Dietary Approaches to Stop Hypertension; hipertensiunea arterială contribuie major la bolile de inimă și la accident vascular cerebral.

Dieta pescatariană, care permite produse lactate, ouă, pește și alte fructe de mare, dar fără carne sau păsări de curte, a fost aliniată în proporție de 92% cu recomandările AHA.

Dieta lacto-ovo-vegetariană, care permite lactate și ouă, și variațiile care includ una sau alta, au fost aliniate în proporție de 86%.

Dieta mediteraneană premiată a fost în proporție de 89% aliniată cu recomandările dietetice AHA.

Dieta populară s-a clasat pe locul al treilea, mai ales pentru că recomandă un pahar mic de vin roșu în fiecare zi și nu limitează sarea, a spus autorul principal Christopher Gardner, profesor de cercetare în medicină la Centrul de Cercetare Prevenție Stanford din California, care conduce cercetarea în Studii de Nutriție. Grup.

„Asociația Americană a Inimii spune că nimeni nu ar trebui să bea alcool dacă nu a băut până atunci”, a spus Gardner. „Și dacă beau, să facă asta minim.”

Cercetările au legat dieta mediteraneană de riscul redus de diabet, de colesterol ridicat, de demență, de pierderea memoriei, de depresie și cancer de sân, precum și pierderea în greutate, oase mai puternice, o inimă mai sănătoasă și o viață mai lungă.

Dar toate aceste diete au atât de multe în comun, încât pot fi într-adevăr grupate ca un „nivel” de top al tiparelor de alimentație, a spus Gardner.

„Practic, am încercat să spunem că o dietă nu trebuie să fie 100 pentru a fi bună”, a spus el. „Toate dietele de la nivelul superior sunt pe bază de plante și, dacă sunt în afara bazei, un pic nu este greu de rezolvat. Cu toate acestea, paleo și keto nu pot fi remediate. Ar trebui să le revizuiți complet.”

Dietele foarte sărace în carbohidrați, cum ar fi Atkins, și diverse diete ceto, cum ar fi dieta ketogenă bine formulată, sau WFKD, se aflau în ultimul nivel al tiparelor de alimentație sănătoasă pentru inimă, datorită accentului pus pe carne roșie, lactate întreg și grăsimi saturate, precum și aport limitat de fructe și legume.

O dietă vegană care a încorporat mai mult de 10% grăsimi și diete cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi volumetria, au fost în al doilea nivel – ambele au îndeplinit 78% din ghidurile alimentare AHA, potrivit declarației.

Dietele cu conținut scăzut de grăsimi, cu mai puțin de 10% grăsimi, care se aplică unor stiluri de viață vegane (72%), și dietele sărace în carbohidrați, cum ar fi South Beach, Zone și indicele glicemic scăzut (64%), au fost mai puțin aliniate și combinate. al treilea nivel de diete.

Destinat medicilor

În timp ce persoanele preocupate de sănătatea inimii pot și ar trebui să folosească noul clasament AHA al celor 10 diete, declarația științifică a fost scrisă pentru medici, a spus Gardner. Scopul este de a aduce medicii la curent, deoarece nutriția nu este adesea prioritizată în școala de medicină.

„Este o foaie de înșelăciune pentru medici”, a spus Gardner. „Când întreabă despre dietă – ceea ce nu cred că este atât de des – și un pacient spune: „Oh, da, sunt paleo. sunt vegan. Sunt keto sau sunt DASH, nu cred că știu cu adevărat ce înseamnă asta.”

Este absolut adevărat, a spus cardiologul preventiv Dr. Andrew Freeman, director pentru prevenirea și sănătatea cardiovasculară la National Jewish Health, un spital din Denver.

„Am chestionat 1.000 de cardiologi în urmă cu cinci sau șase ani și se dovedește că aproximativ 90% dintre noi nu știu aproape nimic despre nutriție”, a spus Freeman, care nu a fost implicat în elaborarea declarației AHA.

Cu toate acestea, pacienții au nevoie ca medicii lor să discute despre nutriție cu ei în timpul controalelor regulate, a adăugat Freeman.

„Dacă m-ai întreba în inima mea, cred că ar fi trebuit să batem toba despre nutriție în ultimii 100 de ani? Da. Așa că de fiecare dată când putem bate puțin mai mult toba, sunt întotdeauna în favoarea”, a spus el.

Acum, cu o diagramă cu coduri de culori în mână, medicii vor fi mai bine informați să discute despre alimentele din acele diete și pe care să le sublinieze, să le limiteze sau să le evite, a spus Gardner. În loc să vorbim despre beneficiile anumitor nutrienți și alimente sănătoase pentru inima, sfaturile ar trebui să se concentreze pe un model general de alimentație.

„Când era un singur nutrient sănătos pentru inimă, puteai pur și simplu să injectezi acel nutrient în alimente și să pretinzi că este aliment sănătos, ceea ce nu era”, a spus el. „Sau dacă există un superaliment, cum ar fi semințele de chia, ai putea să iei un aliment cu adevărat nesănătos și să-l presari cu semințe de chia și să spui: „Ah, acum sunt protejat.” Nu, trebuie să facă parte dintr-un model general sănătos de alimente. .”

Până în acel moment, Gardner a subliniat că fiecare dietă din clasament a fost evaluată așa cum a fost destinat să fie consumată, nu așa cum ar putea face oamenii în viața reală. Noua declarație oferă informații despre modul în care medicii ar putea consilia pacienții care nu mănâncă cât mai optim posibil, fie din cauza costurilor, fie din cauza lipsei de timp, fie a altor stresuri.

Cu toate acestea, rezolvarea acestor preocupări poate necesita mai mult decât puterea de voință individuală, a spus Freeman.

„Este greu să adere la o dietă într-o societate care permite alimentelor ultraprocesate confortabile, cum ar fi bacon-on-a-stick, să fie o normă, iar a cere societății să schimbe un chiriaș important al vieții de zi cu zi va fi foarte provocator”, a spus el. .

„Dar aș spune, de asemenea, că mișcarea alimentară pe bază de plante este mișcarea alimentară cu cea mai rapidă creștere din țară”, a spus el. „Deci există speranță.”

 

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.