Germanii i-ar fi ajutat pe ruşi să ocolească sancţiunile internaţionale. Gigantul Deutsche Bank este suspectat că i-a ajutat pe apropiaţii lui Vladimir Putin să îşi scoată banii din Rusia şi să îi mute în Marea Britanie. Autorităţile americane au luat la puricat tranzacţii de câteva miliarde de dolari între clienţi din Moscova şi Londra ai băncii germane, care ar putea fi acuzată că nu a verificat originea banilor.

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite investighează tranzacţii de 6 miliarde de dolari intermediate de cea mai mare bancă germană, Deutsche Bank. Surse apropiate anchetei au declarat pentru Bloomberg că banii ar putea aparţine rudelor şi prietenilor preşedintelui rus Vladimir Putin, care astfel ar fi încercat să ocolească sancţiunile internaţionale impuse după izbucnirea războiului din Ucraina.

Potrivit anchetatorilor, banii erau mutaţi din Moscova în Londra printr-un mecanism care implica atât cash cât şi diverse instrumente financiare. Modul în care erau făcute tranzacţiile nu este ilegal. Dar, dacă se va dovedi că Deutsche Bank a ajutat persoane aflate sub sancţiunile internaţionale, banca germană va fi acuzată de autorităţile americane de complicitate la spălare de bani.

sursa- digi24.ro

loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.