Singurul denunțător în dosarul „Referendumul”, Romică Părpălea, fost președinte al unei secții de votare din Alexandria, a susținut miercuri seară, în cadrul emisiunii „Jocuri de Putere”, moderată de Rareș Bogdan, că a fost supus la presiuni pentru a-și retrage denunțul împotriva lui Liviu Dragnea.

„În mai 2012, mi s-a oferit posibilitatea să vin ca președinte la o secție de votare, fiind jurist de profesie în municipiul Alexandria. Vorbim prima dată de alegeri locale. Am fost președinte la secția 25, Municipiul Alexandria, în prima fază la alegerile locale. Mi-am mutat domiciliul de pe Bragadiru pe Alexandria. Mi-am dat demisia din PSD și să nu fiu incompatibil cu funcția. La alegerile locale a fost la 38% prezență pe secția mea. Acolo mi-a cerut să modific procesul verbal, ca să aibă voturile necesare, la 98%, mâna dreaptă a lui Dragnea, domnul Boboc Valentin, care a fost directorul Apa Serv; cum s-a modificat în comuna Bragadiru, unde a fost condamnat primarul, undeva peste 90%. I-am spus ‘domnule Boboc, dați-mi scris și modific’. Și el mi-a zis așa: ‘nu mai ești membru PSD, nu mai ești președinte PSD, după referendum te vom suspenda din funcția de director general’ că nu am dorit să ajut partidul. Nu am modificat procesul verbal”, declară Romică Părpălea.

Deținătorul din dosarul „Referendumul” susține cum a fost supus la intimidări din partea șefului Antifraudă din Alexandria, Alin Vâjâială, cel care l-ar fi amenințat că dacă nu retrage denunțul împotriva lui Liviu Dragnea, îi înaintează dosarul la DNA, dosar care ar fi fost ‘fabricat’. Timp de trei ani, explică Romică Părpălea, ar fi fost șantajat cu acest dosar.

„Un ofițer de poliție m-a chemat și mi-a zis în sediul poliției, la Alexandria, să retrag plângerea împotriva lui Liviu Dragnea. Mi-a zis: ‘ai o plângere făcută de primarul Drăgușin’, prietenul lui Dragnea, care au fost în colaborare după ce am făcut denunțul, au făcut o plângere în rem, aiurea! Au lucrat cu oamenii lor din interior, de la Antifrauda. Mi-a zis: ‘ori cu domnul Dragnea, ori înaintăm dosarul’. Alin Vâjâială, comisar-șef Antifraudă din Alexandria. El m-a chemat în sediul poliției județene și mi-a zis: ‘ori așa, îți închidem dosarul, dar trebuie să îți retragi plângerea’. Și i-am zis că nu am făcut nimic, că mi-au fabricat probe. L-au declinat la DNA și uitați ce zic DNA (ei au crezut că sunt omul lor) mi-a clasat cauza, dar le-am mai dat lor de lucru. Dragnea cere să fie judecat separat, de primarul de la Bragadiru și ceilalți, pentru că vrea să scape, ca și când nu ar fi fost el cel care a dat ordinul pentru fraudare”, a mai afirmat Romică Părpălea potrivit Realitatea TV.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.