La momentul redactarii acestor randuri, soarta alegerilor e inca incerta. In functie de inregimentare, televiziunile de stiri vehiculeaza cifrele furnizate de sociologi. Sau de consilierii domnului Ponta. Sau de sociologii care, de cele mai multe ori, sunt chiar consilierii domnului Ponta. Indiferent de rezultatul final, Victor Ponta si garnitura inchegata in jurul sau – nu neaparat in PSD – mascheaza stangaci esecul politic evident. Indiferent de rezultatul final al votului, Victor Ponta a pierdut.

A pierdut controlul unei natiuni impotriva careia fortele de ordine straine au folosit gaze lacrimogene. A pierdut imaginea artificiala, construita cu multa determinare financiara de presa transformata in aparat de partid. A pierdut partidul, in fata caruia s-a dovedit un om politic de paie. Caci diferenta mai mica de un procent – cea mai optimista estimare a social-democratilor – dintre ultramediatizatul premier si primarul de provincie, abia a intrat in politica mare in urma cu cateva luni, e un proba certa a unui esec total.

N-a existat onomatopee rostita de premier pe care televiziunile militante sa n-o transmita in direct, intrerupand programul obisnuit, indiferent de emisiunea in derulare. N-a existat politician mai sensibil la critici decat Victor Ponta, omul ale carui urechi n-au acceptat decat laude. N-a existat, intr-un final, om politic care sa rateze o victorie absoluta in fata unui candidat pe care, cu onestitate, nici propriul partid nu l-a crezut in totalitate, capabil sa castige.

Dar nu pentru deziluzia produsa in sanul propriului electorat trebuie Victor Ponta sa demisioneze. Ci pentru precedentul periculos pe care, cu voia sau prin incompetenta sa, l-a generat.

Cand televiziunile de stiri ale Europei transmit imagini din zona consulara a Romaniei in care cetatenii nostri, in grupuri mari, sunt tratati ca infractori cu factor de risc ridicat de catre politia si jandarmeria unui stat strain, ei bine, atunci Victor Ponta trebuie sa demisioneze.

Cand, pentru prima data in ultimul deceniu, cetatenii romani rabda ore in sir la cozi, in conditii deloc placute, doar pentru a-si face datoria de cetateni, iar raspunsul vine sub forma gazului lacrimogen, Victor Ponta, organizatorul alegerilor, trebuie sa plece.

Demisia lui Victor Ponta nu tine de onoare. Ci de igiena. Igiena unei natiuni.

loading...

5 COMENTARII

  1. Majestuos ,v-ati exprimat ,d-le Zamfir! DEMISIA LUI PONTA NU TINE DE ONOARE , CI DE ”IGIENA UNEI NATIUNI ”,MULT PREA INGENUNCHEATA SI BATJOCORITA ,DE25 DE ANI DE CIUMA-ROSIE ,DE TOTI POLITRUCII HOTI CE S-AU ACIUIAT IN MAI TOATE GUVERNELE CE S-AU PERINDAT IN ACEST TIMP ,SUSTINAND LEGI NUMAI PENTRU BUNASTAREA LOR SI A HOTIILOR LOR ,TRAGAND IN JOS PIB-UL ROMANIEI ,PE CARE SI L-AU INSUSIT CU NESIMTIRE SI FARA FRICA DE DUMNEZEU ! DEMISIAAAAAAAAA ,PONTAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!NATIUNEA ROMANA DEMOCRATICA DEJA, CERE DEMISIA TA PONTA-MARLAN !!!!!GUVERNUL PONTA A MURDARIT IMAGINEA ROMANIEI IN LUME!!!!A CALCAT IN PICIOARE IMAGINEA MARELUI ROMAN TITULESCU!!!!!!NATIUNEA ITI CERE DEMISIA ,MARLANULE PONTA !!!!!!!ARATA ACUM CA STI SA PIERZI ,NU NUMAI DIN VARFUL LIMBII, NECIOPLITULE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.