Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat că se lucrează la un plan cu UMF București pentru obligarea studenților să rămână în România în timpul licenței sau al rezidențiatului.

“Lucrăm cu UMF Bucureşti la un astfel de plan, dar nu este vorba despre cei cu burse de merit, ci doar despre studenţii care primesc burse de studiu.”, a declarat Bănicioiu, potrivit adevărul.ro.

Acesta a precizat că discuțiile pentru acest plan sunt purtate între Ministrul Sănătății, Ministerul Educației Naționale și UMF București. Chiar dacă acest plan va fi finalizat, legea va fi modificată numai printr-o hotărâre de guvern.
Rectorul UMF București, Ioanel Sinescu susține acest plan, precizând că plecarea studenților din România pe durata studiilor de licență și în timpul rezidențiatului afectează sistemul de sănătate al țării noastre, producând un deficit de cadre medicale în spitale.

„Dacă profesezi 11 ani în România, atât cât durează studiile de licenţă şi rezidenţiatul, cred că e un motiv în plus să nu mai vrei să pleci după.”, a completat Rectorul UMF.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.