Plătim taxe și impozite statului român, că avem, că nu avem cu ce.

Nu avem mari pretenții. Și nici nu suntem cetățeni recalcitranți.

Dacă ne e frig, mai punem o haină pe noi, dacă nu avem medicamente în spitale, mergem și le cumpărăm, dacă nu avem școli, ne punem copiii în căruțe sau în portbagajele mașinilor și îi ducem la km distanță doar să învețe carte.

Plătim taxe și impozite și, în același trimp, suntem extrem de indulgenți cu cei care cheltuie banii, și niciodată în folosul nostru.

Nu doream decât să avem școli, spitale, și, dacă se poate, drumuri.

Ce dacă șefii fură, au lefuri mari, își pun copiii și amanții în funcție, o să supraviețuim și noi.

Uite că nu supraviețuim întotdeauna.

Acest stat și-a atins maximum de incompetență, acest stat a eșuat de mult, dar rezistă în virtutea inerției și a puterii sistemului din spatele lui.

Disoluția statului s-a văzut mai bine ca oricând luni între orele 16.00 și ora 23, când 7 români, plătitori de taxe și impozite la stat, au fost pierduți, abandonați la câțiva zeci de km de un mare oraș.

Cei care au salvat 5 dintre ei au fost sătenii, moții din Ardeal.

Doi au murit deoarece cei plătiți de ei nu i-au găsit la timp.

În aceste condiții, de ce să plătesc taxe statului român, și nu moților care, fără să fie puși de cineva, au salvat 5 vieți, au proceduri, reguli, instinct și determinare?

loading...

4 COMENTARII

  1. Sunt impacata ca noi, oamenii simpli, avem un „purtator de cuvant” de talia Oanei Stanciulescu. Ne exprima parerile in cel mai corect si curajos fel, din instinct sau poate din cunoastere… Multumim, Oana!

  2. Domnule Primar General,
    cu deosebit respect, dl Primar Gneral, nevoia ma impinge sa va deranjey din nou cu 2 vorbe BULINA ROSIIE, atenție la aceste imobile .mulțumesc Rădulescu

  3. Pe timpul comunismului, plateam contributii dar ramineau bani si pentru altele…aveai un loc de munca sigur si erai apreciat si recompensat daca esti bun in meserie. Militia avea puterea sa te protejeze; nu politia care doar constata si amendeaza fara a putea sa_ti dea dreptate chiar daca stie ca ai dreptate decit daca reclami si tu sau contesti, pierzind timpul prin tridunale. Acum platim taxe si impozite pentru toate….a mai ramas o singura taxa neimpozata….cit aer respiri. Oore cit vom mai spune( fereasca dumnezeu de mai rau)? Acum avem: locuri de munca nesigure si prost platite unde esti bun doar sanatos ca daca i-ti iei medical sau concediu…da-ti demisia, nici macar somaj nu vezi. Dar bine ca acceptam guvernanti care au toate drepturile pe care ar trebui sa le avem si noi plus salari si avantaje nejustificate pentru ce fac. Suntem vinduti cite putin de fiecare guvernant…intii fierul ,doi carbunele, trei aurul…si ce a mai ramas?pamintul…iar noi nemaiavind nimic…vom fi vinduti ca sclavi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.