Toate persoanele care au ţinut vreodată o dietă ştiu cât de dificil este să-ţi menţii noua greutate.

Un nou studiu efectuat de cercetători din Australia a dezvăluit care este cauza pentru care oamenii tind să se îngraşe la loc: hormonii.

Studiul efectuat de o echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Melbourne a urmărit 50 de persoane supraponderale şi obeze ce au urmat o dietă timp de 10 săptămâni, potrivit descopera.ro.

Din cei 50 de voluntari, doar 34 au reuşit să slăbească 10% din greutatea iniţială, aceştia fiind studiaţi de-a lungul unui an de cercetători.

La un an distanţă de la dieta studiată, voluntarii au declarat că le este mai foame după ce mănâncă o masă în comparaţie cu nivelul de saţietate înregistrat înainte de dietă.

Autorul studiului, profesorul Joseph Proletto de la Universitatea din Melbourne, a declarat că „persoanele care se îngraşă la loc după ce ţin o dietă nu ar trebui să fie dezamăgite, a mânca este instinctul nostru de bază”.

Un expert în obezitate de la Universitatea Columbia din New York. Dr. Rudolph Liebel, a declarant că apetitul sporit nu este singura problemă pe care o vor întâmpina persoanele care au slăbit foarte mult. Corpul acestor persoane va tinde să consume mai puţine calorii decât în mod normal, contribuind la „reţeta perfectă pentru îngrăşare”.

Cercetarea a fost finanţată parţial de guvernul australian, fiind publicată în cel mai recent număr al jurnalului ştiinţific New England Journal of Medicine.

Sursa: MedicalXpress, Descopera

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.