Administrația prezidențială a ajuns să facă și anchete, și poate, de ce nu, și un audit la instituțiile statului ! Așa susțin surse pentru Gandul. deși nu aceasta este treaba președintelui, ci a instituțiilor de control și a procuraturii. ori, Administrația prezidenială nu este nici una, nici alta.

Se pare că ancheta lui Băsescu ar avea scopul să-l scoată basma curată pe șeful STS, Marcel Opriș, a cărui demisie este cerută de o săptămână încoace de politicieni, primul ministru, socitete civilă. Surse din anturajul lui Băsescu ne-au declrata că ancheta va scoate un vinovat din cadrul Huvernului, cel mai probabil Radu Stroe, fostul ministru al Internelor.

Surse oficiale au explicat pentru gândul că Preşedinţia a început propriile verificări în urma tragediei eviatice din Apuseni, de la decolarea aeronavei „în condiţii nefavorabile” până la prestaţia instituţiilor care au fost implicate în operaţiunea de căutare şi de salvare a pasagerilor.

Analiza nu este încă finalizată, însă, din datele preliminare, ar rezulta că „proceduri au existat, dar au fost mai multe disfuncţionalităţi, atât la comandă cât şi derivate din numirile politice făcute la şefia mai multor instituţii”.

În ziua accidentului, preşedintele Traian Băsescu era în Israel. Printre cei cu care Traian Băsescu a mers în Israel s-au numărat atât directorul SRI, George Maior, cât şi directorul SPP, gen. Lucian Pahonţu, scriu jurnaliștii de la gandul.

Ofiţerii SRI s-au aflat, din relatarea pe care preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ioan Dumitrel, a făcut-o pentru gândul, în echipele de căutare care au plecat în misiune din primele minute după ora 16.07, când a existat official confirmarea prăbuşirii. “ISU, poliţie, jandarmi, SRI, toţi au plecat în 2 minute de când s-a dat alerta”, spune Dumitrel.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.