Dosarul in care procurorul sef al DIICOT, Alina Bica, a fost retinut reprezinta una dintre cele mai neasteptate anchete ale Directiei Nationale Anticoruptie. Insa procurorul Bica nu este singurul nume cu rezonanta implicat in dosarul  despagubirilor acordate de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP). Deputatul UDMR Marko Attilo, condamnat in trecut la trei ani de puscarie de o prima instanta din Buzau pentru retrocedarea ilegala a Colegiului „Székely Mikó” din Sfantu Gheorghe, se afla de asemenea in vizorul procurorilor.

Un „obisnuit” al anchetelor privind retrocedarile ilegale, deputatul etniei maghiare a fost beneficiarul unor multumiri publice din partea premierului Victor Ponta, culmea, pentru „contributiile valoroase” aduse noii Legi a retrocedarilor.

Când spun că a existat o contribuţie importantă vreau să spun că parlamentari cu experienţă în domeniu, domnul Marko Attila de la UDMR, dl Fenechiu de la PP-DD (avocatul lui Dan Diaconescu n.r.), colegul meu Florin Iordache de la PSD, oameni cu experienţă care au făcut amendamente şi observaţii concrete extrem de utile„, a spus Ponta în Parlament, pe 17 aprilie 2013.

Discursul premierului a starnit o serie de controverse la acel moment, in conditiile in care, dupa condamnarea la trei ani cu executare din partea instantei buzoiene, soarta deputatului UDMR urma sa fie decisa de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Fara a-i nega dreptul al prezumtia de nevinovatie, implicarea deputatului Marko Attila intr-un nou dosar privind retrocedari suspecte, stabileste o legatura clara intre practicile despagubirilor controversate si interesul manifestat  de politicianul udemerist pentru Legea retrocedarilor.

Astfel, o intrebare legitima se impune: pentru ce i-a multumit, de fapt, premierul? 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.