Darius Vâlcov a fost arestat la domiciliu, decizie executorie.

Vâlcov nu a recunoscut în timpul procesului acuzația de trafic de influență, a declarat avocata acestuia, Lucia Furtună.

„Darius Vâlcov nu a recunoscut infracțiunea de trafic de influență. Nu a recunoscut nimic. Noi, apărarea, am spus astăzi că nu există niciun indiciu care să ne ducă la suspiciunea că s-a săvârșit o astfel de infracțiune”

„V-ați întrebat la cine era seiful? Există vreo dovadă din care să rezulte cu certitudine că acel seif ar fi fost al domnului Vâlcov sau că acele bunuri din seif ar fi fost ale lui? Încă nu”, a spus avocata.

Fostul ministru de Finanțe este acuzat de trafic de influență, infracțiune săvârșită pe vremea când era primar al municipiului Slatina.

Potrivit DNA, în anul 2009, Darius Vâlcov a primit, în calitate de primar al municipiului Slatina, două milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul SC Tehnologica Radion, pentru a acorda acestei firme contracte publice pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești. Faptele ar fi fost săvârșite în perioada 2009 — 2013.

 

loading...

1 COMENTARIU

  1. După ce au găsit bunuri ascunse de Darius Vâlcov la rude şi prieteni, în dulapuri, sub paturi şi în pereţi, procurorii DNA au luat o decizie şocantă. Anchetatorii percheziţionează morminte dintr-un cimitir din Slatina, existând indicii că fostul ministru şi-ar fi ascuns averea şi în asemenea locuri.

    Surse judiciare au dezvăluit, pentru publicaţia Libertatea, că anchetatorii DNA se află vineri în Cimitirul Strehareți din Slatina, unde intenționează să deschidă două cavouri, în care au suspiciuni că sunt ascunse sume importante de bani. Pe crucile respectivelor morminte sunt menționate nume fictive, suspectează anchetatorii.

    Anchetatorii suspectează că Darius Vâlcov și complicii ar fi ascuns bani în două cavouri, în care, în realitate, nu ar fi înhumată nicio persoană. Potrivit interceptărilor din dosarul lui Darius Vâlcov acesta se întâlnea cu diverși complici în cimitir

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.