De fiecare data, am spus ce voi face. De partea cui voi fi. Voi face si acum acelasi lucru. Din simplul motiv ca tipul de rationament pe care il utilizez pentru a-mi exprima optiunea le poate fi de folos si altora. Stiu ca voi face la fel cum am facut de fiecare data, voi alege dreapta. Nu pentru ca as dispretui stanga. Dar care este formatiunea aleasa?

Niciodata nu am votat cu PSD pentru alegerile parlamentare, indiferent cum s-a numit acest partid de-a lungul timpului. Vederile mele sunt pur si simplu de dreapta. Pana acum, de fiecare data, am ales Partidul National Liberal. Peste cateva zile, voi face exceptie. O exceptie care, sper din tot sufletul, nu face altceva decat sa confirme regula.

De ce nu votez cu PNL. Dintr-un singur motiv. PNL, prin vocea presedintelui Alina Gorghiu, o persoana pe care o stiu ca isi respecta cuvantul dat, a garantat ca obiectivul partidului este acela de a-l instala premier pe Dacian Ciolos. Eu unul nu cred in acest proiect. Eu nu cred, si am toate motivele sa explic oricui de ce, ca Dacian Ciolos ar fi, in urmatorii patru ani, un premier mai bun decat a fost in ultimul an. Este adevarat, daca va ajunge premier si fara votul meu, el nu va fi predestinat unui esec, asa cum s-a intamplat atunci cand a fost instalat, in conditii de criza politica, Guvernul sau. Pur si simplu pentru ca va avea sustinerea nu numai a presedintelui Klaus Iohannis, nu numai a structurilor de forta ale statului, ci si a unei majoritati parlamentare. Ceea ce ii va dezlega mainile, in masura in care mainile sale au fost legate, timp de un an, pe motiv de nesustinere politica.

Si totusi, acest personaj nu imi inspira niciun fel de incredere. Timp de un an, putea sa dovedeasca faptul ca este un patriot roman, ca iubeste aceasta tara si ca pune interesele nationale deasupra intereselor Uniunii Europene sau a celor de tip globalist. Nu a facut-o. De asemenea, ar fi putut dovedi, in ciuda tuturor obstacolelor, ca are o gandire de tip liberal. Nu a demonstrat acest lucru. Dimpotriva, a demonstrat ca nu are nimic de-a face cu liberalismul.

Dacian Ciolos a fost o optiune catastrofala asumata de presedintele Klaus Iohannis si care a condus la sacrificarea, in aceste alegeri, a Partidului National Liberal. Dar, cu Dacian Ciolos premier inca patru ani, PNL ar fi condamnat la disolutie. Deja acest partid a pierdut mult prea mult din caracterul sau national si din substanta sa liberala.

Nu voi vota cu PNL pentru ca asta ar echivala cu un vot pentru Dacian Ciolos, iar Dacian Ciolos, instalat premier si impins poate de Klaus Iohannis chiar in functia de lider PNL, ar putea tari acest partid intr-o mocirla din care sa nu mai iasa niciodata. La fel cum s-a intamplat cu celelalte doua partide istorice.

Dar daca nu votez cu PNL, atunci cu cine as mai putea vota, uitandu-ma la dreapta esichierului politic? Mai exista Partidul Miscarea Populara. Cel condus de catre Traian Basescu. Nu mai insist pentru a-mi asigura cititorii ca asemenea optiune ar fi cu desavarsire exclusa in cazul meu.

Ar mai fi Uniunea Salvati Romania. O formatiune care afirma ca este de dreapta, fara a fi demonstrat acest lucru niciodata si in niciun fel si prin nicio declaratie. Nu pot paria pe un jolly joker. Cu atat mai mult cu cat singura certitudine pe care o am vizand aceasta formatiune politica este viziunea sa antinationala. Si pro corporatista. Si pro globalista.

Dar si UDMR este un partid de dreapta. Inscris chiar la popularii europeni. Din aceasta perspectiva, as putea vota cu UDMR. Numai ca UDMR s-a aflat in toate guvernele. Este tot un partid de tip jolly joker. In plus, savarseste un lucru grav. Incurajeaza, fie si numai din motive electorale, miscari iredentiste si separatiste, extrem de periculoase pentru integritatea si siguranta Romaniei.

La limita, as putea sa ma gandesc la faptul ca ALDE recupereaza ceea ce PNL pierde din substanta nationala si liberala. Asa este. Iar Tariceanu este un om politic puternic si vertical. Numai ca optiunea ALDE este ferma, va ramane in alianta cu PSD. Va gira un guvern socialist. Si va participa la o guvernare socialista.

In aceste conditii, recapitulez si apoi optez. Nu voi sta acasa. Imi voi exercita dreptul democratic la vot. Si voi vota cu un partid de dreapta. Care sustine valorile liberale. Dar si valorile nationale. Un partid pro UE si pro NATO. Dar care militeaza pentru statul natiune. Acest partid este condus de un om care, pentru mine, este un erou. De catre Marian Munteanu. Si se numeste Alianta Noastra Romania.

Nu numai ca voi vota pentru Alianta Noastra Romania, dar imi voi folosi argumentele si puterea de convingere pentru a le spune si celorlalti cetateni, sute de mii, alcatuind electoratul liberal, ca, in masura in care au inteles ce inseamna catastrofa Ciolos si pericolul urias pe care acest om il prezinta pentru viitorul PNL, singura optiune rezonabila este Alianta Noastra Romania. Votul liberal ar putea fi astfel conservat. Iar infrangerea PNL la aceste alegeri va conduce la eliminarea lui Dacian Ciolos, dar in niciun caz la o disolutie a PNL. Iar peste patru ani, vom mai vedea.

PS Spre stiinta tuturor: nu sunt membru ANR. Sunt si raman liberal!

https://www.corectnews.com

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.