Premierul Dacian Cioloș a  făcut bilanțul guvernului pe care îl conduce după un an de la învestire și despre situația actuală din infrastructură.

Cioloș a fost  deranjat de acuzațiile că nu a inaugurat niciun kilometru nou de autostradă.

„În primul rând, nu e pasiunea mea inaugurarea și tăiatul de panglici. În al doilea rând, dacă erau proiecte de la guvernul precedent am fi avut mai mulți kilometri de autostradă. Mai mult, noi am trebuit să reparăm kilometri de autostrodă inaugurați de guvernul precedent cu tăieri de panglici și care s-au surpat după aceea. Deci am astupat gropile respective și am redeschis circulația pe Sibiu- Orăștie cu forțe proprii, fără să mai stăm ani de zile la licitații, mai știu eu cum organizate, deci ne-am creat capacitatea să rezolvăm astfel de probleme rapid și direct.

Și în al doilea rând, am deblocat mai tot ce era blocat în momentul în care noi am preluat guvernarea. Nu sunt kilometri de autostradă inaugurați acum pentru că șantierele erau blocate din motive administrative, contracte prost negociate sau prost elaborate pe care a trebuit să le rezolvăm. Țineți minte probabil modificările legislative pe care le-am făcut pentru a accesa procesul de avizare între ministere și a putea redeschide acele șantiere. Acum se lucrează pe aproape toate șantierele. Sunt, cred, vreo 300 de kilometri de autostradă pe care se lucrează și care erau blocate în momentul în care am preluat guvernarea, și am pregătit pentru licitații bine structura și organizate cam tot ce e prioritar Masterplanul pe următorii ani. Guvernul care vine o să poate taie panglici dacă vrea pe șantierele pe care acum se lucrează și care vor fi finalizate în perioada următoare” a declarat Dacian Cioloș.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.