Fostul premier Adrian Năstase avertizează Patriarhia Română într-o postare pe blog, intitulată „Despre inundaţii: cum va ploua în Catedrala Neamului…”, asupra „competenţei şi calităţii” firmei Vanel Exim SRL Bacău, care a câştigat proiectul pentru Catedrala Mântuirii.

Năstase se plânge de calitatea proiectului făcut de această firmă la imobilul din Zambaccian şi avertizează Patriarhia şi românii care vor da bani pe construcţia „Catedralei Mântuirii” asupra firmei Vanel Exim SRL Bacău, pe care o cunoaşte „din proprie experienţă”, întrucât, în urmă cu câteva zile, a fost nevoit să spargă terasa casei sale pentru că apa se infiltrase, trecând spre dulapuri şi birouri.

El acuză firma Vanel Exim SRL Bacău de faptul că nu i-a dat planurile construcţiei nici până în acest moment, motiv pentru care nu ştie pe unde trec ţevile prin pereţi.

„Am citit zilele trecute că proiectul pentru realizarea Ansamblului arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului a fost câştigat de o firmă din Bacău, SC Vanel Exim SRL Bacău, care va încheia cu Patriarhia Română contractul de proiectare complet, în valoare de 100 de milioane de euro. Cum cunosc competenţa şi calitatea celor de la Vanel, din proprie experienţă – este firma care a făcut proiectul pentru imobilul din Zambaccian – mă gândesc că poate ar trebui să avertizez Patriarhia şi pe românii care vor da bani pentru această construcţie”, scrie Năstase pe blog.

Reprezentanţii companiei se declară surprinşi de afirmaţiile fostului premier şi îl contrazic pe acesta, potrivit Hotnews..

Proiectul pentru realizarea Ansamblului arhitectural „Catedrala Mântuirii Neamului” a fost câştigat de Vanel Exim SRL Bacău, clasată pe locul II, întrucât nicio lucrare nu a obţinut peste 90 de puncte, valoarea acestuia fiind de aproximativ 100 milioane euro, jumătate din cât a fost estimat iniţial. Astfel, premiul al doilea cu 81,52 de puncte a fost câştigat de proiectul numărul 2, realizat de SC Vanel Exim SRL Bacău, care va încheia cu Patriarhia Română contractul de proiectare complet.

Firma care proiectează Catedrala Neamului a executat şi casa din Zambaccian, pe filiera Sergiu Sechelariu.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.