USR a lăsat cu gura căscată propriul electorat atunci când a decis să pună pe listă pentru alegerile parlamentare ginerele unui cunoscut baron. Surpriza este cu atât mai mare cu cât USR susține sus și tare că ei aduc oameni noi în politica românească.

Și mai grav decât atât este cum a ajuns acel personaj pe listă, prin ce subterfugii.

Ilie Morega, decorat de Ceaușescu pentru rezultate deosebite ca membru PCR cu titlul Erou al Muncii Socialiste, mare baron de Gorj aproape două decenii postdecembrieste, a fost trimis în judecată de DNA pentru mai multe capte de acuzare.

Fost prefect de Gorj din partea PDSR, membru al Partidului România Mare, al PNL și al UNPR, Dan Ilie Morega a fost jupânul județului multă vreme.

Ca să nu rămână fără urmași în politică, Morega și l-a lăsat pe ginerele lui să meargă mai departe.

Așadar, Corneliu Răducan Morega este pus de șeful USR Gorj pe primul loc la Senat, pe șest.

„Dinel (nr. președintele USR Gorj) le si explică supușilor lui că ginerele lui Morega are BANI și INFLUENȚĂ. Răducan Morega Corneliu este arhitect si are doua firme care trăiesc din contracte cu primării din Gorj.
In ultimele decenii, Târgu Jiul s-a ”romanizat” arhitectural, devenind o imensa țigănie, dar Raducan Morega Corneliu n-a avut nicio obiecție. Din contră, a pus si el umărul si si-a văzut de contractele lui, cu primăriile.
Acum a ajuns pe locul 1, pentru Senat, pe lista USR, fiindcă are BANI si INFLUENTA. Si un tată socru pe care-l cheama Dan Ilie Morega.”, susține într-o postare ziaristul de investigații din Gorj, jurnalistul Narcis Daju.

Acesta prezintă ca dovezi mai multe capturi cu discuțiile din cadrul USR pe marginea stabilirii candidaturilor.

Într-o postare din grupul USR Gorj, președintele formațiunii îl laudă pe ginerele lui Dan Ilie Morega. „La Senat discuția colegilor cam rămăsese pentru Cornel Răducanu, arhitect la Tg Jiu, care a fost invitat în USR pentru a ajuta echipa noastră și care, după discuții cu familia a zis că se implică și ne ajută cu tot ce poate (bani, influență)

 

baronizarea USR

USR-iștii din Gorj sunt disperați după ce nu au obținut niciun consilier județean și niciun consilier local în Tg Jiu, potrivit publicatiei lumeapolitica.ro. Astfel, din postările publicate de Narcis Daju reiese că propunerea pentru Camera Deputaților era Sorin Boza, fostul manager general al Complexului Energetic Oltenia, care ar ar fi avut o legatura cu un prejudiciu de 648 milioane de lei în baza unui raport al Curții de Conturi. Cu toate acestea, el spune că îl va suna pe Dan Barna.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.