În momentul în care scriu nu stiu încă dacă remanierea va avea loc şi, dacă va avea, ce miniştrii vor fi înlocuiţi. Informaţiile, ca şi operaţiunile de dezinformare, circulă cu mare viteză într-o lume a intereselor de putere cum este aceea a PDL-ului.

De acolo de unde privesc eu lucrurile par a fi cu mult mai simple. Ce beneficii ar avea societatea românească dacă unul sau altul dintre actualii ministeriabili ar fi înlocuit cu un coleg de partid?

Care ar fi consecinţele unui asemenea mişcări “spectaculoase” dacă programul de guvernare, strategiile politice şi felul de a face politică ale guvernului Boc nu se vor modifica?

Economia şi societatea românească ar simţi beneficiile acestei schimbări?

Este clar-nu! Nimic din ceea ce înseamnă astăzi viaţa publică românească nu se va modifica.

Şi atunci care este miza acestei mişcări pentru PDL?

Cu siguranţă actualii guvernanţi cred că prin această mişcare de multă vreme promisă şi ultramediatizată îşi vor reface câte ceva din credibilitatea prăbuşită.

Şi aici liderii PDL se înşeală. Lucrurile au mers mult prea departe, consecinţele personale pentru fiecare dintre noi ale deciziilor acestui guvern sunt atât de contodente încât reacţia societăţii româneşti va fi una de absolut dezinteres.

Românii se uită la povestea remanierii ca la o telenovelă. Ea este ( pentru unii)interesantă, îţi completează ziua dar nu îţi afectează în niciun fel traiul.

Totul rămâne ca înainte.

Revenim la întrebarea propusă de acest scurt text, cui i-ar folosi remanierea? Cred că putem da un răspuns- NIMĂNUI!

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.