Cu ce se mai ocupă medicii britanici:

Examinarea minuțioasă a operei lui Ian Fleming de către un grup de medici britanici a dezvăluit adevărata natură a lui 007: cu 92 de unități de alcool în medie săptămânal, James Bond este un alcoolic înrăit.

Se știe despre el că îi plac țigările, alcoolul și femeile, iar fraza lui favorită este ‘Vodca Martini, agitată, nu amestecată’, evocă trei medici care semnează acest studiu original, publicat în revista medicală britanică BMJ.

În realitate, cocktail-urile Martini-vodca trebuie ‘amestecate’ și nu trecute prin shaker pentru a fi ‘agitate’, scriu acești medici cunoscători, citați de AFP.

Ei suspectează deci că faimoasa frază a lui Fleming se referă la ‘tremurul mâinilor la care duce alcoolul’ pentru că ‘din cauza nivelului său de consum, James Bond prezintă un risc ridicat de maladii provocate de alcool și de moarte prematură’.

Cei trei medici au analizat 12 romane în care Fleming povestește aventurile agentului secret britanic pentru a-i calcula cu precizie consumul alcoolic.

Rezultatul: agentul secret bea în special când este în misiune. ‘Nu există decât o singură indicație de consum de alcool în afara serviciului’.
‘Consumul de alcool săptămânal de către James Bond este de patru ori mai mare decât doza maximă de dorit pentru un bărbat adult’, spune Dr Patrick Davies, medic pediatru la spitalul public din Nottingham, cosemnatar al articolului.

007 prezintă un ‘risc considerabil să dezvolte o maladie a ficatului, o ciroză, să devină impotent și să aibă alte probleme de sănătate legate de alcool, ba chiar să se rănească serios și să moară din cauza alcoolismului său’, potrivit articolului.

‘Noi recunoaștem că frecventarea teroriștilor internaționali poate duce la băutură, dar l-am sfătui pe dl Bond să consulte un medic și să-și reducă consumul de alcool la niveluri mai puțin periculoase’, conchid medicii.

TEXT AGERPRES

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.