Ministerul Finanțelor Publice /MFP/ a planificat împrumuturi de 3,4 miliarde de lei de la băncile comerciale în luna octombrie, prin opt licitații de certificate de trezorerie și obligațiuni de stat, iar sumele astfel atrase sunt destinate refinanțării datoriei publice și finanțării deficitului bugetului de stat, anunță agerpres.ro.

Cele 3,4 miliarde de lei ar putea fi completate cu alte 300 de milioane de lei din alocările sesiunilor suplimentare de oferte necompetitive organizate exclusiv pentru instrumentele de tip benchmark.

Conform prospectelor de emisiune, MFP va organiza două licitații de certificate de trezorerie cu discont, în valoare de 700 de milioane de lei fiecare, pe 15 și, respectiv, 22 octombrie.

De asemenea, vor fi organizate șase licitații de obligațiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de două miliarde de lei, cu scadențe la trei, 10 și 15 ani. Prima licitație de obligațiuni benchmark este programată luni, 5 octombrie, are o valoare de 100 de milioane de lei și maturitatea la 15 ani.

În 2015, MFP intenționează să împrumute de pe piața internă circa 10 — 12 miliarde lei prin emisiuni de certificate de trezorerie și 25 — 28 miliarde de lei prin emisiuni de obligațiuni benchmark.

Sursa- agerpres

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.