Csibi Barna, cel care l-a „spânzurat” pe Avram Iancu în 2011, luptă alături de separatiștii proruși  din estul Ucrainei.

 Csibi Barna, extremistul ungur, luptă de partea separatiştilor ruşi, în estul Ucrainei, pentru autonomia maghiarilor dintr-o republică locală imaginară „Ruteana Transcarpatica”.

Acesta se declată fan al lui Vladimir Putin şi nu a abandonat lupta pentru autonomia Ţinutului Secuiesc.

„Vladimir Putin este singurul care susţine acest drept. Dacă te uiţi şi în retorica ungurilor, şi în retorica Europei, şi în retorica americanilor, şi în retorica Israelului, niciodată de la Kosovo încoace nu s-a mai auzit despre acest drept”, a declarat Csibi într-un interviu pentru Rise Project.

Acesta a arătat că „Rusia susține independența Ținutului Secuiesc”: „Din interes strategic. Poporul secuiesc dorește autodeterminare exact ca și poporul din Donețk. De fapt, rușii, în mass media rusească, se ocupă foarte intens de problematica secuilor. Si eu m-am mirat cât de multe lucruri știu rușii despre noi. Și am făcut și o glumă: rușii știu mai multe despre secui decât Orban Viktor”.

Csibi Barna şi-a exprimat totodată încrederea că Ținutul Secuiesc va deveni un stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil. „Păi, cum sa nu?! S-ar putea foarte repede”, a precizat Csibi.

 

loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.