Îl mai țineți minte pe dr Pivniceru? Da, unul din supraviețuitorii accidentului aviatic din Apuseni. E chirurg. Face transplant. Pe unde apucă. Pe la Fundeni, pe la Oradea. Oriunde există clinici.

Omul e un profesionist. Și misto el, ca om. În curând, la Spitalul Sfânta Maria, unde lucrează, se va deschide o clinică de transplant. Care va fi coordonată de Cătălin Pivniceru. O clinică făcută cu eforturi financiare și umane extraordinar de mari.

Directorul Spitalului, doctorul Narcis Copcă, și-a dorit mereu să aibă în spital o clinică de transplant. Și a făcut-o la cheie. Când dr Pivniceru a plecat la Oradea, clinica era aproape gata. Urma marea inaugurare. Între timp, lucrurile s-au schimbat. Pivniceru are mâna ruptă și așteaptă să se recupereze. Nu mai e un doctor simplu și un chirurg obișnuit. E erou. Dar, câte nu s-au schimbat între timp. Ministrul sănătății s-a evaporat, ca un parfum contrafăcut. Iar bugetul pentru această clinică e după chipul și asemănarea contabilului din fruntea sănătății, zero barat. Așadar, marea clinică, visul oricărui chirurg s-a dus pe apa lui Nicolaescu . Practic, există, dar nu poate funcționa. Va fi totuși o inaugurare. Cu fast. Și dacă s-ar găsi vreun reporter impertinet să întrebe care-i bugetul, coane Fănică, cine i-ar răspunde? Poate viitorul ministru de finanțe, Doamne ferește. E criză, nu „e” bani. Ce-s fițele astea cu transplantul ?, ar răspunde contabilul scrobit de la sănătate. Da, el, Nicolaescu. Ala care a schimbat directorii de spitale, după interesele lui, a pus alții, d-aia de dau saru mana la clanțe. Când a fost accidentul din Apuseni, domnul de la sănătate a dat un comunicat pe la 12 noaptea, că spitalele sunt pregătite să preia răniții. Să mori, tu…Dar, dacă nu era accidentul, nu erau? N-a întrebat ce căuta o studentă în avion. N-a întrebat de ce comisia de transplant a făcut un contract cu Școala superioară de Aviație. N-a întrebat de ce 112 nu a funcționat fără Arafat. N-a fost curios să afle ce salariu are Ianceu de nu-și permite să plece acasă, la Oradea, cu avion de linie, și se urcă în avionul de transplat. Domnul Nicolaescu a avut o copilărie fericită. Nu are întrebări. El are doar răspunsuri. Și soluții. El e clondirul fermecat. Se dă de trei ori peste cap și ajunge de la sănătate la finanțe. În plină criză…de personalitate, desigur. Și uite așa, suntem un popor al crizelor. La televizor, e criză politică.

La bănci, e criză financiară.

La Bruxelles e criza micilor românești cu bicarbonat. Să moară și micul nostru pe grătar, dacă a murit și micul spaniol. Că toți au mici, nu-s ai noștri. Sau sunt, în campania electorală. 4 mici și-o bere și votăm tâmpiți. La serviciu, e criză de nervi. Chiar și la grădiniță e criză. Educatoarea tre să-mpartă mărțișoarele cu doamna de la curățenie. La SMURD e criză. Dacă Arafat e în Palestina, un sistem de milioane de euro nu funcționează.

Nici Tarom nu se simte bine. Avioanele sunt asigurate la ASTRA. Criză și la Adamescu. România liberă costă. Că doar d-aia muriră unii prin 89. Dar ce zic io. E criză și la vecinii mei. Urlă el, săracu, de vreo două seri la doamna. „Mai fă și tu economie, nu vezi că e criză”. N-am auzit la ce, dar e de rău. Bianca Drăgușanu e și ea-n criză. Pivniceru nu face transplant de creier, iar Casa nu decontează silicoanele care s-au cam dus. Pro tv e-n criză și el. De bani, de sediu, de director.

Dansez pentru tine nu se mai face. Gata, nu mai dansează cuplu Ponta pentru copiii fără adidași, iar Forest Oraștie rămâne, astfel, fără reclamă. Cel mai rău îmi pare de Ștefan Bănică. N-am să pot trăi fără glumele lui. Și el e-n criză. Lavinia aia a lui s-a cam…împlinit.

Acum că am făcut inventarul crizelor, să auzim de bine.

Sau, cum ar spune o reclamă…tranziție ușoară.

Colebilul face minuni!

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.