Home Actualitate Criza din Grecia aduce vacanța la prețuri chilipir. Cele mai frumoase insule grecești și principalele obiective turistice

Criza din Grecia aduce vacanța la prețuri chilipir. Cele mai frumoase insule grecești și principalele obiective turistice

by Oana Picerea

Grecia este, fără îndoială, una dintre destinaţiile de vacanţă cele mai iubite de români. Plajele sale superbe, peisajele spectaculoase, cultura, localnicii primitori, hotelurile frumoase, dar şi ofertele imbatabile fac din Grecia o alegere perfectă pentru un concediu de vară.

Dacă nu ai fost până acum în Grecia sau dacă ai fost şi mai plănuieşti o escapadă în ţara zeilor, îţi prezentăm un top al celor mai căutate destinaţii din insulele elene:

Santorini

Nici o vizita în Grecia nu este completă dacă nu vizitezi această faimoasă insulă. Aici veţi găsi faimoasele case albe construite pe vârf de stâncă deasupra mării, exact ca pe cărţile poştale, totul completat de nisipul fin si foarte închis la culoare și minunata bucătărie tradiţională. Cei care ajung in Santorini nu o fac neapărat pentru nisipul fin, ci pentru peisajele de poveste. Plajele din Perissa şi cele din partea sudică sunt parcă desprinse din vise, la fel si plajele pitoreşti din apropiere de Fira şi Oia. Deşi Santorini este invadată de mii de turişti, plajele nu sunt foarte aglomerate aşa că vei găsi o plajă potrivită gusturilor tale.

Principala atracţie: Situl arheologic din Akrotiri, care este adesea deschis pentru vizitatori.

santorini-oia-1509440

Corfu

Insula Corfu, numită şi “insula de smarald” din Marea Ionică, atrage anual aproximativ un million de turişti. Lucru care nu mai miră pe nimeni, pentru simplul motiv că fiecare staţiune de pe insula Corfu are potenţialul să farmece orice vizitator pretenţios. Turişti din toate categoriile sociale şi de toate vârstele au garanţia ca în Corfu vor găsi cel putin un loc pe placul lor, de la staţiuni liniştite cu lagune albastre şi peisaje de vis potrivite pentru relaxare, până la locuri unde distracţia nu se termină niciodată.

În capitala insulei, Corfu Town este o piaţă publică numita Spianada care este plină de verdeaţă şi unde vei găsi câteva dintre cele mai frumoase cafenele din Grecia. Poţi vizita şi Biserica Sf. Spiridon unde sunt moaştele sfântului cu acelaşi nume – protectorul Insulei.

Principala atracţie: Paleokastritsa – la 26 km vest de orasul Corfu, un paradis în miniatură cu apele sale de cristal, golfuri încântătoare şi vegetaţie luxuriantă crescând direct din mare.

Creta

Cea mai mare Insulă a Greciei are foarte multe de oferit turiştilor săi. Daca îţi plac petrecerile şi aglomeraţia, mergi în partea de nord-est a insulei, iar dacă preferi ceva mai liniştit şi zone de munte, atunci ar trebui să mergi spre vest. Dar oriunde ai merge, vei petrece minunat.

Daca vrei să uiţi că trăieşti în secolul 21, vizitează Chania, un oraş asemănător Veneţiei. Chania poartă amprenta şi farmecul unui oraş veneţian cu un port animat, nenumărate taverne, baruri şi magazine. Una dintre cele mai frumoase plaje din Creta, laguna Balos se află lângă oraşul Kissamos. Plaja este accesibilă numai cu barca sau cu maşina. La laguna Balos eşti întâmpinat de un peisaj de o frumuseţe ireală, creat de o grupare de stânci, înconjurate de nisip de culoare roz şi de apele albastre şi turcoaz. Aceasta este cu siguranţă cea mai fotografiată minune naturală din Grecia, care atrage turiştii în fiecare an.

Principala atracţie: Palatul Minoan Knossos, primul palat din Europa. O întoarcere în istoria antică a Cretei şi a Civilizaţiei Minoane precum şi spritualitatea ce a făcut Creta faimoasa în întreaga lume.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Salonic

Cel de al doilea oraş al Greciei, ca mărime, are o istorie care datează de peste 4000 de ani, care se mai vede şi astăzi în numeroasele monumente, vestigii şi edificii din toate epocile care s-au succedat.

Împărţit cultural şi geografic între `oraşul nou` şi `oraşul nou`, Salonic are câte ceva de oferit pentru fiecare. Un imens bazar cu influente greceşti, bizantine şi otomane este greu de imaginat. Totuşi, el există şi poartă numele Thessaloniki. Cele mai importante atracţii sunt Turnul Alb (principalul reper turistic al oraşului), esplanada de-a lungul golfului Thermaikos, animată şi împânzită de magazine, banci, taverne şi baruri moderne, Muzeul de Arheologie şi Muzeul Bizantin, Arcul lui Galerius, Biserica Sf. Dumitru, Centrul Vechi, Piaţa Modiano.

Principala atracţie: Mormântul lui Philip, tatăl lui Alexandru cel Mare.

Mykonos

Una dintre cele mai căutate locaţii din Grecia, concurând cu Ibiza şi Rimini. Este locul unde găseşti de toate: de la cele mai frumoase plaje până la locuri minunate pentru a face cumpărături. Daca alegi să vizitezi Mykonos, trebuie să ştii că insula este este renumită pentru viaţa de noapte activă şi atmosfera dezlănţuită.

Strălucitoare şi cu un farmec aparte, preferata starurilor, Mykonos este de departe cea mai frumoasă insula a Greciei. Insula este situată în sudul mării Egee în arhipelagul Cicladelor, între Tinos, Syros, Paros şi Naxos. Peisajul este o simfonie de culori orbitoare: case spălate în alb, străzi pavate, balcoane acoperite de flori şi cele mai frumoase plaje de nisip, accentuate de albastru intens al Marii Egee.

Principala atracţie: Insula Delos, la 30 de minute depărtare, o insulă aproape plată şi dezgolită ce rămâne unul din cele mai importante centre de arheologie greacă.

Rhodos

Insula Rodos este cea mai mare din arhipeleagul Dodecanez în Marea Egee.

În privinţa portului său, este de menţionat faptul că aici se afla în Antichitate Colosul din Rodos, o mare statuie din bronz, care era una dintre Cele Şapte Minuni ale Lumii.

Rhodos este locul unde se află plaja Lindos, cunoscută şi sub numele de Pallas, zona unde marea intră în perfectă armonie cu istoria insulelor greceşti. Turiştii se pot relaxa pe plajă în timp ce admiră un templu din secolul 4. Tot aici te poţi bălăci în apa, sau poţi închiria o canoe sau o barca cu vasle, dacă nu vrei să leneveşti o după-amiază întreagă. `Oraşul vechi Rhodos`, unul dintre cele mai bine păstrate cetăţi fortificate medievale, incluse în patrimoniul UNESCO, este unul din principalele repere turistice ale insulei.

Principala atracţie: Acropolele din Lindos, asemănătoare cu cele din Atena, care au chiar o vedere la mare mult mai frumoasă.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Partea bună a crizei din Grecia: Vacanţe la preţuri chilipir

Criza cu care se confruntă Grecia în această perioadă are şi o parte bună pentru iubitorii de vacanţe: destinaţii exotice la preţuri chilipir. În încercările operatorilor de turism de a convinge familiile să aleagă un concediu în Grecia, preţurile au scăzut la până la 70%.

Vă prezentăm o listă cu cele mai ieftine destinaţii turistice din Grecia:

1. Halkidiki este o zonă superbă, iar preţurile la cazare aici încep de la 80 de euro/persoană la un hotel de 3 stele. În preţ sunt incluse 4 nopţi cazare în camera dublă, mic dejun, asistenţă turistică locală.

2. Pe celebra Insulă Creta 7 nopţi de cazare în cameră dublă, în regim demi-pensiune costă de la 122 euro/persoană/sejur.

3. Un sejur în Corfu cu 7 nopţi de cazare în cameră dublă, la demi-pensiune porneşte de la 130 euro de persoană/sejur.

4. În insula Zakynthos, 7 nopţi de cazare în camera dublă cu mic dejun inclus ajunge la un tarif de 99 euro de persoană/ sejur.

5. Thassos este un dintre destinaţiile preferate ale românilor. Pentru 65 de euro de personă/ sejur beneficiaţi de 7 nopţi de cazare, însoţitor de grup din partea agenţiei, asistenţă turistică şi transport cu autocarul.

myrtos-beach-kefalonia-greec-1463420

Sfaturi de vacanţă dacă mergeţi în Grecia în această perioadă

În contextul în care situaţia financiară a Greciei nu este încă lămurită, experții în turism îi sfătuiesc pe cei care vor pleca în vacanţă în insulele elene să aibă la ei bani gheață, întrucât retragerile de la bancomat sunt în continuare limitate la suma de 60 de euro pe zi.

De asemenea, dacă mergeţi cu maşina, e bine să alimentaţi rezervorul masinii cu combustibil din țară, sau să aveţi o rezervă de combustibil la dumneavoastră, pentru a nu fi afectați de eventuale probleme de aprovizionare de pe teritoriul Greciei.

You may also like

1 comment

dany 24 iulie 2015 - 17:51

DACA TRECEAT SI PRETURILE INFORMATIVE ERA FOARTE BINE

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.