Home Actualitate Cristoiu: Mi-a scris Adrian Sârbu din arest preventiv

Cristoiu: Mi-a scris Adrian Sârbu din arest preventiv

by Ana Barb

„Mi-a scris Adrian Sârbu din arest preventiv” este numele articolului scris de jurnalistul Ion Cristoiu pe blogul personal.

Cristoiu precizează că sâmbătă scria un alt editorial prin care îi ura „la mulți ani! arestatului preventiv Adrian Sîrbu!”, „chiar din titlu intervenția mea își trădează rădăcina: Sâmbătă, 18 aprilie 2015, unul dintre fondatorii presei postdecembriste, Adrian Sârbu, împlinise 60 de ani. Nu în familie, felicitat de prieteni și de colaboratori, ci în celula arestului preventiv”.

Jurnalistul ține să menționeze că nu îi datorează nimic lui Sârbu, dar că nu poate ignora rolul pe care acesta îl are în istoria gazetăriei – „Adrian Sârbu a fost un constructor de instituții de presă, dar mai ales un mare descoperitor de talente”.

În urma articolului de sâmbătă, „marți, 21 aprilie 2015, la Bibliotecă fiind m-am pomeni cu un telefon de mulțumiri din partea lui Adrian Sârbu”.
„Miercuri, cineva din partea lui Adrian Sârbu mi-a cerut printr-un SMS e-mailul”, continuă gazetarul.

În aceeași zi a primit „un text de excepție de la Adrian Sârbu. Prin intermediar, am obținut dreptul de a-l publica:”, scrie Cristoiu.

”Draga Jack, iti multumesc!

Conteaza foarte mult pentru mine, mai ales acum cand traiesc experiente pe care n-as fi crezut ca voi fi obligat sa le traiesc.

E o lectie despre nedreptate, abuz, ingratitudine, tradare. Despre negarea a tot ceea ce am creat in ultimii 25 de ani. Kafka, inchizitie stalinista. Un test util care mi-a intarit convingerea in valorile in care am crezut si pentru care m-am batut. Un moment de reevaluare a oamenilor din jurul mei!
Din aceeasi pozitie de minoritar pe care o impartim, te admir pentru felul in care tratezi actuala situatie politica / juridica dar mai ales morala a Romaniei. Din subteran, pot sa-ti confirm ca ai dreptate.

Eu am decis sa ma apar singur, invatand caile secrete ale Justitiei. Am descoperit o inchizitie care se auto divinizeaza. Prin cei ce, jenant, se considera oameni de opinie. Deocamdata esti singurul care se exprima altfel. Liber. Ai tot respectul meu.

Douzeci si cinci de ani m-am exprimat prin fapte. Am creat oameni si institutii. Ca si tine. Acum simt ca e momentul sa ies din tacere. E o datorie fata de mine si de prietenii care au crezut in mine. Esti printre ei! ”

Motivul publicării acestui text este, potrivit jurnalistului, faptul că îl consideră „un text publicistic de excepție” și „o exclusivitate”. „Cred că noi, jurnaliștii aflați încă în libertate, până când binomul SRI-DNA nu va face rost de un denunț împotriva noastră, avem datoria să înlesnim celor aflați în arest preventiv comunicare cu opinia publică, fie și pentru a contracara incredibila propagandă stalinistă  dusă  împotriva lor de Divizia Presă a Binomului”, încheie Cristoiu.

sursa- b1

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.