Home Actualitate Crin Antonescu despre Klaus Iohannis: Îmi doresc să se delimiteze de partizanii clasici ai lui Traian Băsescu

Crin Antonescu despre Klaus Iohannis: Îmi doresc să se delimiteze de partizanii clasici ai lui Traian Băsescu

by Ioana Popescu

Crin Antonescu a declarat, la DCNews Live, că își dorește ca președintele ales al României, Klaus Iohannis, să se delimiteze de „particazii clasici” ai lui Traian Băsescu.

„Nu putem să aplicăm prezumția de inocență partizanilor clasici ai dlui Băsescu, care s-au năpustit, înainte și mai ales după rezultatul acestor alegeri, încercând să se legitimeze drept susținători și chiar creatori ai învingătorului din aceste alegeri. Trebuie să vă spun, o chestiune cu titlu strict personal, că aștept ca, sub o formă cât se poate de elegantă, președintele ales să se delimiteze de acești oameni, de așa-zisa lor susținere”, a spus Crin Antonescu, moment în care jurnalistul Bogdan Chirieac a intervenit: „Ca să înțeleg bine ceea ce ați spus: vă așteptați ca dl Iohannis să se delimiteze de mulți dintre cei din PDL, care până la urmă l-au ajutat să ajungă la Cotroceni?” „Eu nu vorbesc acum. Eu am înțeles din ce spunea că vizează acei așa-numiți directori de opinie. Să dăm nume: gândiți-vă că de la dl Andrei Pleșu la dl Vladimir Tismăneanu, la dl Mircea Cărtărescu, care la un moment dat se dezgustase atât de tare, încât după suita de volume pro-Băsescu pe care le-a scris, nu mai scria despre politică. Toți acești oameni, astăzi, încearcă să dea un anumit sens, încearcă, după părerea mea, să falsifice acest rezultat. Acest rezultat nu este nici delegitimarea referendumului, nici legitimarea băsismului, nici legitimarea atitudinii pe care astfel de oameni au avut-o vreme de zece ani fără niciun moment, fără nicio undă, fără niciun punct critic față de abuzuri și aberații pe care Traian Băsescu și oamenii săi le-au comis. Și în sensul acesta n-am zis neaparat că mă aștept, am spus că mi-aș dori”, a răspuns fostul președinte liberal.

You may also like

2 comments

Calin 27 noiembrie 2014 - 13:30

Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, a dezvăluit în exclusivitate pentru DCNews o predicție a sa despre Klaus Iohannis.

Invitat joi la DCNews Live, Crin Antonescu a dezvăluit că la ruperea USL l-a avertizat pe Victor Ponta cu privire la Klaus Iohannis, cel care a fost văzut drept principalul motiv al despărțirii dintre PSD și PNL.

„USL-ul s-a rupt nu pentru că nu a fost pus Iohannis, ci pentru că au fost schimbați dl Chițoiu și dl Stroe. Dl Ponta n-a putut să accepte asta, pentru că era o soluție extrem de confortabilă.

Până la urmă, dacă e să discutăm, hai să discutăm de dl Ponta! I-am spus la plecare (n.r. – ruperea USL): ‘Vezi, nu vrei să-l pui pe Iohannis vicepremier. Cine știe ce altceva va ajunge Iohannis și s-ar putea să te coste și mai mult decât faptul că nu l-ai pus vicepremier'”, a declarat fostul lider liberal.

„Așa i-ați spus?”, a intervenit jurnalistul Bogdan Chirieac.

„Da, sigur!”, a replicat senatorul PNL.

Reply
iohan collins 28 noiembrie 2014 - 10:06

BINE CA NU L-A DESEMNAT VICEPREMIER PE D-NUL IOHANIS, TOV PONTA,
D-NUL IOHANIS A OBTINUT PRIN VOT MASIV DIN PARTEA ROMANILOR
CEA MAI INALTA FUNCTIE IN STAT,PRESEDINTELE ALES AL TUTUROR ROMANILOR

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.