Liviu Dragnea ar fi trebuit să se autosuspende din funcţia de preşedinte al social-democraţiilor consideră consultantul politic Cozmin Guşă.

Guşă consideră că avem de a face cu „de departe cel mai semnificativ moment pentru politica românească din ultima vreme”. În opinia sa, declaraţia lui Dragnea vine „din partea unui lider politic ce vrea să-şi consolideze puterea”, neavând nimic în comun cu „declaraţiile unui lider politic autentic”.

Cozmin Guşă a declarat că problema este despre felul în care cel mai mare partid din România, PSD, înţelege să analizeze „în doi peri” sau să ignore o deicizie a celei mai Înalte Curţi.

„Felul în care PSD face asta îmi arată că ordinea în statul român este tulburată. PSD, prin oamenii săi, face lege într-un stat care se pretinde democratic, un stat care nu face parte din zona regimurilor autoritare exercitate de către anumiţi lideri”, a explicat consultantul politic.

Respectarea unei decizii a Curţii „face parte din fişa postului unui om politic”, este de părere Cozmin Guşă. În caz contrar, completează acesta, „ne mutăm într-o altă realitate în care presupunem mereu că justiţia românească greşeşte şi nu mai avem încredere în justiţie”.

Cozmin Guşă susţine că situaţia din PSD poate avea efecte negative şi în plan european, în condiţiile în care „suntem într-o perioadă de mari turbulenţe internaţionale şi nu ne putem permite să avem aceste probleme la nivelul de vârf al celui mai mare partid politic din România”. La nivelul UE, completează Guşă,  „devenim un ‘pacient într-o stare gravă'”.

Liviu Dragnea ar fi trebuit să se autosuspende din funcţia de preşedinte al PSD, câştigând ca om politic. Altfel, prin decizia pe care a luat-o, „pune în pericol o anumită ordine în stat. Pune România într-o postură delicată, iar cei care-şi asumă astfel de postură nu sunt maturi”, a declarat Guşă.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.