Consultantul politic Cozmin Guşă a explicat, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, numirea noului premier.

”Trebuie să marcăm momentul ca fiind unul de restartare. Dacă ne uităm cu un an în urmă mai avem câteva zile până când vom aniversa un an de Iohannis. Ne dăm seama că acel moment de restartare a fost de fapt atunci și a fost nevoie de un an pentru ca ceea ce erau cei care au avut un vot negativ și nu un vot pozitiv, mă refer la cei care au votat anti-Ponta, anti-baroni, anti-coruptie să poată avea o satisfacție. Dacian Cioloș este cel asupra căruia se poate marca această amprentă de tehnocrat. Întreaga lui carieră în ultimii 13 ani de zile a fost dedicată unui domeniu care în Uniunea Europeană și în România înseamnă mult, agricultura, și care atât in plan prefesional prin studiile pe care le-a facut, de la masteratul de la Montpellier  până la inceputul doctoratului tot la Montpellier, doctorat pe care nu l-a terminat pentru ca  a intrat in institutiile Uniunii Europene. Dacian Cioloș și-a sacrificat doctoratul de la Montpellier când a intrat în Comisia Europeană. Îl recomand! Mai mult, nici în România și nici în UE, Dacian Cioloș nu a dezamăgit”, a declarat Cozmin Gușă.

De asemenea, Cozmin Gușă i-a acordat credit lui Dacian Cioloș și este de părere că, daca acesta va beneficia de sprijinul UE, Romania va avea un privilegiu.

Romanii trebuie sa stie ca atunci cand au optat pentru euroatlantism, respectiv integrarea in NATO, parteneriatul strategic cu SUA, respectiv aderarea la UE, si-au cedat o parte din suveranitate. I-am avertizat pe romani de vreo 15 ani. Daca isi doresc euroatlantism, acolo exista niste reguli. Și-au cedat o parte din suveranitate unor organisme colective. Iar daca Dacian Ciolos beneficiază de sprijinul UE asta este un privilegiu pentru România in care nu mai alegem fel de fel de oameni emanati ai unor servicii sau ai unor grupuri de influenta de servicii cum o fi fost Victor Ponta, care nu numai ca a adus tara unde a adus-o la nivel de crediblitate, dar si-a adus si partidul in pozitia in care actualul presedinte al partidului tine o conferinta in genunchi de nu se vede de dupa pupitru. Cred ca i se vedea numai mustata asa la modul figurat. In conditiile in care acest partid atat de mare era invatat sa dicteze”, este de părere Cozmin Gușă.

loading...

1 COMENTARIU

  1. Domnule Gusa,romanii nu au renuntat si nu vor renunta niciodata la suveranitate,nu au fost informati ce presupune intrarea in UE.NATO,trebuie lasat deoparte si tratat doar din punct de vedere geopolitic.NU i s-a cerut parerea poporului,prin referendum,daca este de acord sa renunte la o parte din suveranitate,atacati un subiect care poate fi numit tradare nationala si-l impuneti ca necesitate politica.Nu starniti poporul cu astfel de opinii,uitand ca ati fost om politic,direct implicat in acest troc mizerabil,fiindca toata Romania a crezut ca va fi un parteneriat economico-socio-politic corect,pe picior de egalitate si respect,un sprijin in revitalizarea sectoarelor economice deficitare,nu o vanzare murdara a tuturor resurselor naturale,nu vanzarea pamanturilor stramosesti,nu golaniada politica la care asistam de 26 de ani,pierzand-u-ne demnitatea nationala,pentru a primi la urma lipsa de respect a mult curtatei Europe.In nici o tara membra a UE.,nu s-a pus si nici nu se pune problema pierderii suveranitatii,fiindca de s-ar pune,Europa ar sari in aer,cu tot cu opiniile dvs.desantate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.