În multe dintre bucătăriile universale dimineaţa începe cu cel puţin o felie de pâine prăjită. Nutriţionistul Cristian Mărgărit aminteşte, însă, pe blogul personal de ce nu este bine să consumăm pâine prăjită. „Painea prajita irita tubul digestiv, este cancerigena si ingrasa”, susţine nutriţionistul.

Coacerea
Pentru a intrerupe procesul de fermentatie si a putea face aluatul comestibil urmeaza incalzirea pana cand coaja capata culoarea specifica, data de reactia Maillard, cu beneficiul binecunoscut: cresterea riscului de cancer. Da, in coaja de paine se afla substante cancerigene. Da, si la biscuiti. Da, la orice aliment rumenit.
Prăjirea
Ca si cum nu era de ajuns prima arsura, procedura este continuata ulterior, generand mai multe substante toxice, mai multi radicali liberi, scazand si mai mult valoarea nutritiva, dar crescand indicele glicemic (masura in care corpul receptioneaza glucoza din paine) si, deci, facand painea prajita mai toxica si mai periculoasa pentru cei care vor sa slabeasca. Colac peste pupaza, exista si produse care, odata cu prajirea adauga si ulei (iarasi radicali liberi), sare, alte chimicale.
A.M.PRESS

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.