Noi date apar în dosarul în care a fost reținut consilierul persoanal al primarului Capitalei, Sorin Oprescu. Wigler Solomon se întâlnea cu cei de la care cerea mită în Parcul Tineretului din București și transfera banii în contul bancar al soției sale, informează B1 TV. Consilierul personal edilului a fost reținut miercuri seară de procurorii DNA, în timp ce primea mită 25.000 de euro.

Potrivit dosarului care a fost transmis instanței, la începutul activității infracționale Solomon lua mita în biroul lui din incinta Primăriei. Ulterior, acesta stabilea întâlnirile cu omul de afaceri în Parcul Tineretului, iar transferurile de bani erau făcute din contul soției omului de afaceri mituitor în cel al soției lui Wigler Solomon.

Solomon Winkler ar fi cerut banii pentru aprobarea unor PUZ-uri referitoare la construcția a trei supermarketuri, dar și pentru aprobarea acceptării unei donații de teren din partea supermarketului, pe care Primăria să lărgească drumul. În ședința de Consiliu General din 28 mai 2015 a fost aprobată primirea unei donații de teren din partea Kaufland. În aceeași ședință a fost aprobat un Plan Urbanistic Zonal pentru construirea unui hipermarket în Șoseaua Alexandriei nr. 152, Sectorul 5, pe un teren de 17.000 mp, de către S.C. Alpha Property Development S.R.L., care, în trecut, a dezvoltat mai multe spații comerciale pentru Kaufland România, potrivit b365.ro.

”În același scop, la data de 28 mai 2015, omul de afaceri s-a întâlnit cu inculpatul Wigler Solomon în biroul acestuia din urmă aflat în sediul Primăriei municipiului București, ocazie cu care acesta din urmă l-a asigurat pe martorul denunțător că, în ședința Consiliului general al municipiului București din ziua respectivă, au fost aprobate atât proiectul de hotărâre privind acceptarea donației aferentă unuia dintre proiecte, cât și PUZ – ul pentru unul dintre supermarket-uri. În acest context, inculpatul Wigler Solomon a convenit cu martorul denunțător ca, în data de 03 iunie 2015, să-i remită suma de 25.000 euro, urmând ca diferența până la 51.000 euro să o aducă în săptămâna 08-12 iunie 2015”, se arată într-un comunicat al DNA.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.